Mopan Suceava
ActualitateCultural

Sala Sfatului Domnesc de la Muzeul de Istorie Suceava, locul unde istoria împletită cu poveștile și jocurile oferă momente de neuitat vizitatorilor

Sala Sfatului Domnesc, Sala Tronului cum i s-a zis până acum câțiva ani, adusă mai aproape de copii, prin intermediul unui program de educație muzeală, pe care Muzeul Național al Bucovinei îl derulează începând din acest an. Pentru a o face și mai atractivă, specialiștii muzeului au transpus istoria în poveste, inserată în paginile unei broșuri frumos ilustrată, au creat puzzle-uri și cuburi de mari dimensiuni care recompun imagini din sală, Muzeul de Istorie, Cetatea de Scaun a Sucevei. Așadar, istorie transpusă în poveste și jocuri, momente de relaxare petrecute împreună cu familia, colegii, prietenii, la muzeu.

„Sfătuitorii MĂRIEI SALE – Taine, jocuri și povești în Sala Sfatului Domnesc de la Suceava” este proiectul de educație muzeală prin care Muzeul Național al Bucovinei invită, pe tot parcursul anului 2023, copiii și tinerii să se joace cu istoria, să petreacă ore de muzeu de poveste. Ore de muzeu relaxante, în care, împreună cu specialiștii muzeului, publicul este invitat să afle povestea Sfatului Domnesc de la Suceava și a sfătuitorilor Măriei Sale, cu ajutorul poveștilor ilustrate, a jocurilor, a prezentărilor inedite.

În cadrul activităților proiectului, participanții se vor bucura de Istoria Sfatului Domnesc transpusă în paginile unei cărțulii cu o poveste fabuloasă, măiestru ilustrată, se vor juca cu puzzle-uri și cuburi de mari dimensiuni, reconstituind imagini care de care mai atractive, prin care vor descoperi Muzeul de Istorie, Sala Sfatului Domnesc, Cetatea Sucevei, bijuterii medievale, sfătuitorii Măriei Sale și multe alte.

Muzeul propune publicului o altfel de vizită la muzeu, valorificând expoziția permanentă a Sălii Sfatului Domnesc de la Muzeul de Istorie Suceava prin intermediul unei ore de muzeu ludico-educațională.

Prezentarea Sfatului Domnesc de la Suceava cu ajutorul jocurilor, a personajelor desenate și a poveștilor despre sfătuitorii Măriei Sale, prin care se prezintă rolul acestora și importanța la curtea voievodului Ștefan cel Mare, va facilita, într-un mod inedit și atractiv, accesul la informații despre perioada medievală a Sucevei, despre domnia celui mai mare român al tuturor timpurilor, despre muzeu și ceea ce reprezintă acesta în comunitate.

Detalii suplimentare, înscrieri și programări, la telefon: 0230-216439, interior 116, Biroul Educație, Marketing și Comunicare al Muzeului Național al Bucovinei.

„Vă așteptăm, cu clasa, cu prietenii, cu familia, ori singuri, să ne vizitați, să vă jucați, să descoperiți și să vă relaxați!

Muzeul Național al Bucovinei, mai mult decât muzeu!”, este mesajul invitație transmis de reprezentanții MNB.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *