Sala Unirii Bucovinei cu Țara, din curtea interioară a Palatului Administrativ a fost sfințită azi, înainte de prima ședință în acest spațiu a Consiliului Județean Suceava

Înainte de începerea primei ședințe de Consiliu Județean în incinta Sălii Unirii Bucovinei cu Țara, construită în curtea interioară a Palatului Administrativ, a fost oficiată de către PS Damaschin Dorneanul , episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, o slujbă religioasă de sfințire a noii construcții dată în folosință în aceste zile.  

Se știe că, după ce Palatul Administrativ a fost în mare măsură afectat de incendiul de la începutul lunii martie a acestui an, lucrările la Sala Unirii, investiție în curs de realizare și protejată de efectele incendiului, au putut fi continuate de firma General Construct,  fiind terminate la începutul acestei veri astfel încât astăzi s-a putut desfășura prima ședință de Consiliu județean, în noua locație.

După slujba de sfințire și cuvântul  preasfințitului Damaschin, care a transmis și mesajul din partea IPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a deschis ședința ordinară de astăzi, care a avut mai multe puncte pe ordinea de zi, toate fiind aprobate.

A fost și o intervenție din partea consilierului județean liberal Mihai Cioată, care a prezentat o îngrijorare justificată transmisă de comunitățile din partea de sud – vest a județului, Bazinul Dornelor și  zona Panaci, privind tot mai desele atacuri ale urșilor din ultima vreme. S-au dat asigurări că mesajele venite de la oamenii care locuiesc în zonele în care urșii au produs pagube, au fost transmise către Guvern și se așteaptă o soluție cât se poate de repede.

Prezentăm în cele ce urmează ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului Județean Suceava, proiectele de hotărâre supuse aprobării consilierilor județeni fiind aprobate:

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.