Sala Unirii Bucovinei cu Țara prinde contur. Gheorghe Flutur a prezentat detalii despre noul spațiu care se construiește în curtea interioară a Palatului Administrativ

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur a prezentat astăzi, chiar de șantierul de pe care va lua naștere un nou spațiu administrativ, dar în primul rând un spațiu de suflet, cu rezonanță pentru suceveni, așa cum și denumirea o indică, detalii privind viitoarea Sală a Unirii Bucovinei cu Țara.

Spațiu este în curs de amenajare în curtea interioară a Palatului Administrativ.

Sper ca Suceava să devină capitală de regiune și sediul administrativ și locul unde să se țină ședințele de plen ale deliberativului acestei regiuni să fie aici

Gheorghe Flutur a precizat că sala va găzdui  ședințele de plen ale deliberativului județean și întâlnirile cu societatea civilă, fiind un spațiu complex, prevăzut cu dotări multiple, astfel încât să devină o carte de vizită pentru Bucovina.

”Ne aflăm în curtea interioară a Palatului Administrativ, sediul Prefecturii și Consiliului Județean Suceava, avem aici macheta Palatului Administrativ, o clădire cu o istorie extrem de importantă, finalizată în anul 1904. Este o clădire cu semnificație istorică deosebită, aici au intrat trupele române în drumul lor spre Cernăuți, în 1918, când s-a hotărât unirea Bucovinei cu țara.

Ce facem noi azi în această curte interioară a Palatului Administrativ, și se poate vedea în această machetă, o sală care se va numi Sala Unirii Bucovinei cu Țara. Se poate vedea pe planșe, va fi o sală în care își va desfășura activitatea, Consiliul Județean Suceava. Mă refer la ședințele de plen, și eu sper ca Suceava să devină capitală de regiune și sediul administrativ și locul unde să se țină ședințele de plen ale deliberativului acestei regiuni să fie aici. Este o sală în construcție, o sală care constă aproximativ 8 milioane de lei, o investiție a Consiliului Județean Suceava pe care am început-o anul trecut”, a spus Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava precizat că ”sala are 200 de locuri, este o sală destinată întâlnirii cu publicul, are intrare din stradă, are garderobe, grupuri sanitare la subsol, o terasă deasupra, este gândită funcțional și pentru întâlniri cu populația, consultări, schimburi de experiență, un loc unde societatea civilă, sucevenii vor fi invitați, vor fi consultați pentru diverse teme și diverse provocări ale orașului Suceava, a județului Suceava și de ce nu a viitoarei regiuni pentru că trebuie să gândim optimist”.

La finalul prezentării președintele a ținut să precizeze că ”am făcut această investiție, mi-aș fi dorit să fie finalizată în 2018, am solicitat fonduri de la guvernul de atunci, nu ne-au aprobat, și atunci am demarat lucrările pe fonduri proprii. Va fi o sală modernă, civilizată, o carte de vizită pentru județul Suceava și pentru Bucovina”.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *