Mopan Suceava
Actualitate

SALUBRIZAREA SUCEVEI AMÂNATĂ DIN NOU DIN CAUZA CONTESTAȚIILOR. PRIMARUL ION LUNGU CREDE CĂ ÎN DOUĂ SĂPTĂMÂNI GUNOIUL DIN SUCEAVA VA AVEA UN STĂPÂN

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a recunoscut că în ceea ce privește activitatea de salubritate din oraș există mari deficiențe. Parte dintre acestea provin și din faptul că, în urma licitațiilor succesive nu a fost desemnat un operator care să răspundă pentru perioadă mai lungă de timp de salubritate din municipiul reședință de județ.
Ion Lungu a reamintit că de mai multă vreme au fost organizate licitații pentru ca acest serviciu să fie preluat de societăți private specializate în domeniu.
La începutul verii a fost desemnat un câștigător, DIASIL SERVICE SRL, dar licitația fost contestată de ceilalți participanți la concursul de oferte. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins contestația iar Curtea de Apel Suceava a confirmat acest lucru. Când municipalitatea considera că se va putea semna, în sfârșit contractul pentru salubrizare în oraș, o a doua firmă din asocierea celor care au pierdut licitația a inițiat o nouă contestație care conține aceleași aspecte. Pentru că nu s-a intervenit cu nimic nou în proaspăta contestație formulată, primarul Ion Lungu apreciază că nu sunt motive pentru ca licitația inițială să fie anulată, astfel încât el crede că peste două săptămâni ar putea fi semnat contractul de salubrizare pentru municipiul Suceava.
Până atunci primarul Lungu recunoaște că operatorii actuali nu mai sunt atât de prompți în ridicarea gunoiului menajer, înlocuirea coșurilor de gunoi deteriorate și igienizarea consecventă a zonelor de depozitare a deșeurilor menajere.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *