”Salvatorul situației” de la Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto Suceava, inspectorul principal maramureșean Andrei Donciu, cercetat de DNA într-un dosar de corupție (Monitorul de Suceava)

Noul șef al Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto Suceava, inspectorul principal Andrei Viorel  Donciu venit de la serviciul similar din Baia Mare, județul Maramureș, convins să prea funcția de la Suceava pentru a pune în mișcare serviciul de permise auto din județul nostru, cel depopulat de funcționari corupți de către procurorii DNA, a ajuns în aceeași situație, fiind ridicat pentru audieri de procurorii anticorupție. Nu pentru neregulile de la Suceava ci pentru altele, de la Serviciul de Permise și Înmatriculări  din Baia Mare, județul Maramureș, pe care l-a condus înainte de a veni la Suceava.

Cotidianul Monitorul de Suceava a publicat astăzi în ediția online o informație care anunță că la două săptămâni după ce a fost împuternicit la conducerea instituției, inspectorul principal de poliție Andrei Viorel Donciu, fost șef la structura similară din Maramureș, a fost ridicat la prima oră a dimineții, de o mașină din Maramureș, pentru a fi audiat într-un dosar al DNA. 

Dosarul în care inspectorul principal Andrei Donciu este audiat, este instrumentat de  DNA Cluj-Napoca, care are în subordine și structura anticorupție  din județul Maramureș.

Martorii au remarcat că autoturismul inspectorului principal Donciu,  un Audi A8 nou, în valoare de aproximativ 80.000 de euro, a rămas în parcarea hotelului unde era cazat.

În continuarea investigației realizate de reporterii Monitorul de Suceava, s-au obținut amănunte noi și importante: În cursul zilei de miercuri, sediul Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, inspectorul principal Andrei Viorel Donciu,  a primit vizita  procurorilor DNA de la Cluj, care derulează o anchetă în care ar fi vizat și dânsul.

Potrivit procurorilor DNA, actualul dosar penal vizează infracţiuni de corupție și asimilate corupției care au fost comise în perioada 2020 – martie 2021. Pentru a documenta faptele, anchetatorii au efectuat în cursul zilei de miercuri șapte percheziții în județele Suceava și Maramureș. Una dintre percheziții a avut loc la sediul Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, iar celelalte la domiciliile unor persoane fizice, dar și la sediile unor societăți comerciale. Procurorii DNA au mai anunțat că în acest moment inspectorul principal de poliție Andrei Viorel Donciu nu este nici suspect și nici inculpat în dosarul în care se derulează cercetările.

Actualul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări a fost împuternicit la conducerea instituției din Suceava la finalul lui martie, pentru o perioadă de trei luni,  începând cu data de 24 martie. El a ajuns la Suceava prin detașare după ce subcomisarul Alexandru Duțuc și-a dat demisia.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2021-04-07/Noi-perchezitii-la-sediul-Serviciului-Permise-si-Inmatriculari-Suceava#ixzz6rMDFEuO2;  https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2021-04-07/Noul-sef-de-la-Permise-si-Inmatriculari-Suceava-ridicat-pentru-audieri-de-DNA#ixzz6rMCf2cfv
Follow us: @monitorulsv on Twitter | Monitorul.de.Suceava on Facebook

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *