Șantierele de pe drumurile din sudul județului : Boroaia, Vulturești, Hârtop, inspectate de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. Constructorii de pe drumul de la Hârtop s-au cam lăsat pe tânjeală

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur , a vizitat ieri șantierele de pe drumurile județene din partea de sud a județului Suceava, în zona comunelor Boroaia, Vulturești, Hârtop. În zona respectivă sunt în derulare investiții de modernizare a  drumurilor județene de la granița cu județele Neamț și Iași, șantiere pe care lucrurile merg și mai bine și mai puțin bine funcție de hărnicia constructorilor.

Primul popas al președintelui CJ Gheorghe Flutur  a fost la Boroaia, pe drumul județean DJ 155B, care face legătura, mai puțin știută, cu județele Neamț și Iași.

Gheorghe Flutur a fost aici plăcut impresionat de hărnicia constructorilor:

”Suntem pe drumul județean de la Boroaia care merge spre Giulești, Urechești, hotar cu județul Neamț, un drum de 5,3 kilometri al Consiliului Județean Suceava. Alături de mine este primarul comunei Boroaia, Vasile Berariu (foto). Acest drum arată extraordinar astăzi. Este o investiție de 1,9 milioane de euro. S-a turnat primul strat de asfalt, s-au făcut șanțuri și podețe, peste 230 de podețe laterale, intrări în curți la oameni,  urmează al doilea strat, de uzură. Lucrarea este la 80% finalizată, cred că într-o lună de zile va putea fi recepționată. Acest drum leagă județul Suceava de județele Neamț și  Iași, o să punem indicatoare la intrarea în județul Suceava în perioada următoare. Mulțumesc primarului de la Boroaia, aici a fost o lucrare în paralel pentru apă și canal, astăzi ne putem lăuda că acest drum arată aproape mai bine decât drumul național. Dorim în continuare cât mai multe lucrări de acest fel” a declarat Gheorghe Flutur .

Primar Boroaia Vasile Berariu al comunei Boroaia și-a exprimat de asemenea bucuria că lucrările la  această arteră rutieră, care au început doar acum 3 ani se  vor termina în această toamnă. ”Mă bucur că drumul DJ 155B, care traversează două sate componente ale  comunei Boroaia, Bărești și Giulești, sunt acum  tratate așa cum trebuie. Este apă, este canal, iluminat public pe drum, putem spune că civilizația nu numai că a ajuns aici dar este un indicator foarte clar pentru Boroaia. Ne bucură că lucrările sunt în termen la modernizarea drumului, un proiect început din 2017 iar în 2020 se încheie, nu este un proiect care să fi fost lăsat” a spus primarul Vasile Berari.

 

În aceeași zonă, Gheorghe Flutur a vizitat și șantierul de pe drumul județean care leagă Liteniul de Fălticeni, prin Valea Glodului, Giurgești, Pleșești, Hârtop.

” Este un drum extrem de important. Are 16,7 kilometri și se modernizează în momentul de față. Se lățește platforma drumului la 8 metri, din care 6 metri carosabilul. Se toarnă două straturi de asfalt. Valoare investiției Consiliului Județean Suceava pe program guvernamental este de 6,7 milioane de euro. Pe această porțiune sunt peste 40 de podețe, 550 de podețe pe unde se intră în curte la oameni, 41 de drumuri laterale la care se face racordul. Pe o porțiune de 1,3 kilometri s-a forat pentru piloni de stabilizare speciali fiindcă terenul era mlăștinos. Stadiul lucrărilor mă mulțumește aici. I-am rugat pre constructori să grăbească această lucrare cât este vreme bună. Vom merge și la Hârtop unde cer să se accelereze mai mult lucrările. Această zonă care se numește Valea Glodului, sper să fie o vale civilizată, cu asfalt și un drum de legătură către viitoare autostradă A7, care va trece prin zona Liteni – Dolhasca – Pașcani, venind de la Suceava.

Consiliul Județean Suceava are foarte multe șantiere în județ unul dintre ele acesta, care va duce la dezvoltare zonei și din punct de vedere turistic. O legătură cu Liteniul, Fălticeniul, Valea Șomuzului, Valea Sucevei, este demult așteptată de oamenii din zonă”.  

Ajungând în comuna Hârtop însă, șeful administrației publice județene nu a mai fost la fel de entuziasmat:

” La Hârtop, unde am convocat constructorul. Dacă pe zona Vulturești – Valea Glodului sunt mulțumit de ritmul lucrărilor, aici nu sunt mulțumit și am cerut, pentru joi dimineață, concentrare de echipe. S-a scos asfaltul vechi, se ridică praf. Constructorul a promis că va veni cu piatră mare iar în zece zile vor turna primul strat de binder. E drept că în spate este lucrarea de apă și canalizare care a încurcat oarecum lucrările, dar mă bucur că acest tronson intră de mâine în reabilitare, pentru că începe școala iar dacă vine și sezonul ploios nu va mai arăta bine această zonă. De aceea am grăbit constructorul pe vreme bună să înceapă să lucreze și în această zonă a Hârtopului”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *