Actualitate

Sărbătoare de Ziua Copilului, la Dom Polski – Solonețu Nou. Peste 600 de copii s-au bucurat la evenimentul organizat de Uniunea Polonezilor din România

Uniunea Polonezilor din Romnia a organizat și anul acesta, de Ziua Internațională a Copilului, un eveniment deosebit dedicat lor, la Dom Polski din Solonețu Nou.

Vremea a fost minunată, organizarea pe măsură, astfel că cei peste 600 de copii veniți să sărbătorească au avut parte de cele mai frumoase momente.

”Copiii sunt cei care ne fac de multe ori ziua mai bună şi pentru care ajungem să trăim. De ziua lor aceştia merită o atenţie deosebită pentru a şti că au anumite drepturi și că sunt cei mai importanţi în viața noastră. Copiii sunt viitorul nostru, de aceea timpul acordat lor este esențial”, se argumentează în invitația transmisă pentru participarea la acest eveniment remarcabil al Uniunii Polonezilor din România.

Pornind de la convingerea că trebuie acordată o atenție deosebită copiilor care reprezintă generația de mâine, Uniunea Polonezilor din România, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului a transformat curtea Dom Polski de la Solonețu Nou într-un adevărat loc de vis pentru copii veniți de la  școlile din județul Suceava în care se predă limba polonă maternă. Este vorba despre școlile din  Poiana Micului, Cacica, Solonețu Nou, Moara, Siret, Păltinoasa, Suceava și Pârteștii de Sus. Au venit și oaspeți din Polonia, un grup de elevi venit din orașul Gdańsk.

Înainte de a se da startul petrecerii pentru cei mici, la biserica „Coborârea Duhului Sfânt” din Solonețul Nou, preotul dr. Stanislav Ioan Cucharec a celebrat o liturghie dedicată copiilor.

Mai apoi, cei aproape 650 de copii veniți să se bucure de soare, atmosferă minunată și de toate atențiile cuvenite din partea celor mari,  au oferit în schimb spectacole minunate de  cântece și dansuri și s-au jucat cu clovnul Bobo și cu personajele lor preferate, Mickey Mouse, Albă ca Zăpada, chiar și Sponge Bob, toți fiind prezenți astăzi la Solonețu Nou pentru a face fericiți pe copii.

A fost o zi plină de culoare și veselie. Profesorii, învățătorii, părinții, bunicii au simțit încă odată alături de cei mici bucuria copilăriei,

Uniunea Polonezilor din România a adus mulțumiri tuturor profesorilor, educatorilor care au ajutat la organizarea acestei mari petreceri dedicate copiilor.

Președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher împreună cu soția Victoria Longher, au fost prezenți la eveniment îmreună cu preotul dr. Stanislav Ioan Cucharec – capelan al polonezilor din dieceza de Iași.

Ghervazen Longher, pe care toți copiii din comunitatea polonă îl cunosc și îl iubesc, el fiind pentru ei ”domnul Ghervazie”, a transmis câteva cuvinte:

”Dragi copii, vă dorim din suflet numai bucurii, să creșteți cu zâmbetul pe buze și viaţa voastră să fie asemeni unui cer senin. La mulţi ani tuturor copiilor și de asemenea tuturor părintilor! Să vă bucurați de copiii voştri sănătoşi!.

O zi minunată de 1 iunie, pentru toți copiii prezenți, astăzi, la Solonețu Nou.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *