Sărbătoare în centrul Sucevei, în această seară: s-au aprins luminile în Bradul de Crăciun. Numărătoarea inversă și mesajul primarului Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a prezidat și în acest an, astăzi la ora 18.00,  numărătoarea inversă pentru aprinderea luminițelor din Bradul de Crăciun, amplasat conform tradiției, pe esplanada din fața Casei de Cultură, acolo unde a fost iluminată și cupola cu care sucevenii sunt deja obișnuiți din anii dinaintea pandemiei. Intrarea în piață, străjuită de aranjamentul cu numărul anului care vine, 2022, a fost de asemenea scăldată în lumină, la fel ca toată zona centrală precum și străzile principale din cartierele orașului.

Sute de copii, veniți împreună cu părinții ori bunicii, au participat la eveniment, bucurându-se de spectacolul luminos. Baloanele cu leduri multicolore au fost la mare cinste, sute dintre acestea luminând piața din mânuțele copiilor, chiar înainte  ca Pomul de Crăciun și celelalte instalații luminoase de sărbătoare să se fi aprins.

De remarcat și prezența în număr foarte mare a sucevenilor în perimetrul asigurat pentru Târgul de Crăciun, unde nu s-a putut intra decât pe baza certificatului verde.

Primarul Ion Lungu, a declarat, după aprinderea oficială a luminilor de sărbători în Bradul de Crăciun și în tot orașul:

”Conform tradiției, și în acest an am aprins luminile în Bradul de Crăciun, cu două zile mai devreme. Mâine sărbătorim Ziua Bucovinei iar astăzi am avut delegații din patru orașe, Chișinău și Soroca- Republica Moldova, Cernăuți – Ucraina și Canabas din Cipru.

Pentru a fi prezenți și membrii acestor delegații la eveniment, am găsit de cuviință să aprindem luminile de Crăciun în această seară. Ieri am inaugurat Târgul de Crăciun, în condiții speciale, cu certificat verde. Atât ne-a permis legislația în vigoare.

Noi sperăm că, dacă va scădea numărul persoanelor infectate și al deceselor covid, să putem în luna decembrie să desființăm acel perimetru, pentru ca lumea să aibă acces liber în Târgul de Crăciun.

Anul acesta nu putem avea deocamdată evenimente culturale. Am făcut tot ce am putut pentru ca Bradul de Crăciun să nu fie inclus în perimetrul securizat unde nu este permis accesul decât cu certificat verde, pentru ca sucevenii să se poată bucura de acest eveniment.

Mă bucur că în această seară a venit un mare număr de oameni aici, le recomand să respectăm regulile legate de coronavirus, să poarte mască, să respecte pe cât posibil distanța socială, să ne bucurăm cu toții de farmecul sărbătorilor de iarnă.

În Suceava, ca și în toată țara suntem într-o perioadă grea, de încercare, încă se mai moare din cauza covidului, dar vrem să aducem un strop de bucurie în sufletul sucevenilor. Am aprins iluminatul decorativ în toate cartierele din oraș, chiar dacă s-a scumpit curentul electric.

Dar nu are niciun preț bucuria pe care vrem să o dăruim sucevenilor. Vă dorim sărbători fericite, vă așteptăm alături de noi și ne rugăm la Bunul Dumnezeu să se domolească această pandemie, să putem să ne bucurăm cât mai mult de Sărbătorile de Iarnă!”, este mesajul transmis de lângă Bradul de Crăciun, de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *