Actualitate

Sărbătoare mare la Vicovu de Sus. Peste 20.000 de perechi de mâini au aplaudat ieri seară la concertele organizate de ”Zilele Vicovului – întâlnirea diasporei”

Zilele Orașului Vicovu de Sus – ”Zilele Vicovului – întâlnirea diasporei”,  cu  punct de referință ziua de marți,15 august 2023, au oferit vicovenilor și oaspeților prilejuri de reîntâlnire care nu vor fi uitate.

Primarul Vasile Iliuț, echipa sa din Primăria orașului și, nu trebuie uitat, profesorul Vasile Schipor, directorul Casei de Cultură, s-au străduit și au reușit din plin acest lucru.

În după amiaza zilei de ieri peste 20.000 de oameni, cu mult peste populația totală a orașului, s-au reunit în centrul Vicovului de Sus, pentru a participa la cea mai de anvergură acțiune culturală din istoria recentă a localității.

Pe scena amenajată în piața centrală, artiști de prim rang au oferit publicului spectacole fără egal.

Nu trebuie omis că toată sărbătoarea a fost deschisă de cei mai mici artiști ai Vicovului, mici cântăreți și dansatori, care au încântat publicul și au aprins prima scânteie în inimile celor prezenți.

Au urcat pe scenă mai apoi artiști tineri și talentați din zonă care au fost aplaudați din plin. Spectacolul a continuat cu evoluția artiștilor consacrați; Cornelia și Lupu Rednic, Ana Ilca Mureșan, Ansamblul artistic Ciprian Porumbescu, Ansamblul Flori Vicovene, Elena Pădure, Liliana Ursachi.

Fără doar și poate,  concertul legendarei trupe HOLOGRAF a fost cea mai bună alegere pentru o seară de neuitat, la Vicovu de Sus.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, dar și prefectul județului, Alexandru Moldovan, au fost alături de primarul orașului Vicovu de Sus, neobositul Vasile Iliuț. El a primit și oaspeți  de dincolo de graniță, primarul comunei Crasna din Ucraina dar și primari din localitățile învecinate: Brodina, Ulma, Horodnic de Sus și Bilca

„Mi-ar plăcea să vă pot lua pe toți aici pe scenă să vedeți cât de frumos se vede mulțimea de oameni. Am onoarea și deosebita plăcere să-i am alături de mine pe o parte din primarii din localitățile învecinate, dar și pe domnul Alexandru Moldovan, prefectul Sucevei, pe domnul președinte al Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, care este alături de noi și ne promite că va fi în continuare alături de noi. Avem și un prieten drag aici care a venit tocmai de la Crasna, din Ucraina, acolo unde sunt vremuri grele. Vă mulțumesc că sunteți într-un număr atât de mare, ajungeți până aproape de centura Rădăuțiului”, a transmis, de pe scenă miilor de particiapnți la sărbătorirea Zilelor Vicovului de Sus primarul Vasile Iliuț,

Iar președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a adus în discuție „schimbarea la față a Vicovului”, prin proiecte concrete de dezvoltare, exprimându-și încă o dată susținerea pentru primarul Vasile Iliuț și orașul pe care îl gospodărește:

„Mulți m-ați întrebat de ce nu vin mai des. Acum, când Vicovu se schimbă la față și să vede, am spus da, vin, pentru că unii oameni te întreabă și de sănătate, ce ai făcut, ce faci. Dragii mei, distrați-vă! Aveți aici un primar pentru care vă felicit și sunt alături de el până în pânzele albe. Știți de ce? Pentru că e un om pe care merită să-l ajuți. Iliuț nu e un primar comod. Îl dai afara pe ușă, intră pe geam, cere de 10 ori pe săptămână, dar începe să se vadă câte ceva. De curând s-a deschis frontiera, poate că unii n-ați avut încredere. Oleacă drumurile s-au schimbat și încercăm să le facem și mai bune. Vasile Iliuț a început proiectele de apă și canal, pentru că dumneavoastră ați fost întâi oraș și abia acum vine apa și canalul. Eu nu critic pe nimeni, doar spun adevărul. Sper, și el știe, și vă spun aici că sunteți pe lista mea de priorități numărul 1 la gaz metan, pentru că trebuie să ajungă și aici gaz metan, dar nu de asta ne întâlnim noi azi. Ne întâlnim să ne simțim bine. Mă bucur că am vorbit cu multă lume de aici, mulți sunt plecați afară. Unul singur mi s-a părut mai supărat, că de ce i-am trimis să lucreze afară. Încerc să fac ce trebuie pentru Bucovina mea dragă și județul Suceava să se întâmple ceva bun. Nu e ușor. Însă câte ceva cred că rămâne în urma noastră. I-am spus lui Vasile Iliuț că Vicovu de Sus trebuie să devină o capitală aici în nordul României”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava.

Un grandios foc de artificii a încununat seara târziu, sărbătoarea de la Vicovu de Sus.  (Foto: facebook Vasile Schipor, Primăria Vicovu de Sus)

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *