Șase persoane, printre care doi copii, unul de 8 luni și celălalt de 2 ani, au ajuns la spital după ce au mâncat sarmale cu bureți, la Crucea

Vineri seară, 29 ianuarie a.c., spre miezul nopții, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat de 31 de ani, din municipiul Timișoara, cu privire la faptul că atât el cât și familia sa au stări de rău după ce au mâncat sarmale, iar doi membri ai familiei sunt în stare de inconștiență.

Din discuțiile purtate cu persoanele identificate la fața locului a reieșit faptul că bărbatul, soția acestuia, în vârstă de 29 de ani și cei doi copii minori, unul de 2 ani și jumătate și celălalt de 8 luni, au sosit pe raza comunei Crucea, în jurul orei 19.00, însoțiți de mama bărbatului, venind în vizită la mama tinerei.

După ce au ajuns, s-au așezat la masă, unde au mâncat sarmale care aveau în compoziție ciuperci.

În jurul orei 23.30, tuturor li s-a făcut rău, aveau greață și vărsături, fapt pentru care bărbatul a apelat la  SNUAU 112 pentru a solicita intervenția ambulanței.

Echipajele medicale ajunse la fața locului au acordat primele îngrijiri medicale, după care au preluat cei 6 pacienți, și i-au transportat la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru investigații suplimentare.

Femeia care făcuse sarmalele a afirmat faptul că ciupercile au fost culese din pădure în vara anului 2020 de către familia sa.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „vătămarea corporală din culpă” și a fost ridicat recipientul ce conține restul de sarmale neconsumate, pentru continuarea cercetărilor.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *