Actualitate

Satele din zona Iacobeni – Cârlibaba, lăsate fără curent după ce un tânăr din Brodina care tocmai își cumpărase mașină VW din Germania, a dărâmat cu ea un stâlp electric

Ziua de vineri, 19 iulie 2019 nu a fost una dintre cele mai fericite pentru beneficiarii serviciilor de furnizare a energiei electrice din județul Suceava. Am arătat deja că înainte de ora 8.00, o bună parte a municipiului reședință de județ a rămas fără curent din cauza unei avarii la rețeaua de 20 de kilovolți care deservește mai multe mii de apartamente dar și instituții publice, hoteluri, magazine mai mai sau mai mici, în frunte cu centrul comercial ”Bucovina” – Altex din buricul târgului.

La 200 de kilometri distanță, în creierii munților, pe drumul Ciocănești  – Cârlibaba, aflat de câțiva ani în proces de reabilitare, s-a produs, tot în această dimineață o avarie la rețeaua de furnizare a energiei electrice, consumatorii din acea zonă, câteva sute de familii  dar și instituții publice locale, spații comerciale, fiind la fel de afectate. Iar acolo remedierea problemei va dura mai mult timp.

Până când poliția suceveană va oferi mai multe amănunte, arătăm că astăzi dimineață, locuitorii din satele de munte din zona Iacobeni – Cârlibaba s-au trezit fără curent, pe la șase jumătate. Cauza a fost relativ repede identificată. Un cetățean din Brodina, care se întorcea acasă din Germania, cu o mașină cumpărată doar cu o zi înainte, ar fi adormit la volan și a intrat în stâlpul electric cu o așa viteză încât l-a spulberat efectiv, lăsându-l prăbușit mai mulți metri în urmă, înainte ca mașina să se oprească.

Este vorba despre un stâlp de curent electric care tocmai zilele acestea trebuia să fie înlocuit cu unul mai rezistent și mai înalt, la o distanță mai mare de șosea pentru că,  pe drumul proaspăt reabilitat vor circula de acum încolo automobile de tonaj greu. Norocul șoferului și al persoanei care îl însoțea, a fost că firma care modernizează rețeaua electrică în zonă nu a montat stâlpul cel nou, mult mai greu și mult mai rigid, cu o zi înainte. În acest fel, pasagerii automobilului au scăpat cu viață din impact. Nu același lucru se poate spune despre mașina  proaspăt cumpărată, care a intrat frontal, cu motorul înainte, în stâlpul electric de la Cârlibaba, Valea Stânii.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *