Actualitate

Sauna cu piscină ”Laguna albastră” din Rădăuți, distrusă de un incendiu

Sâmbătă seară, în jurul orei 21.00, pompierii și polițiștii rădăuțeni  au fost sesizați prin  112 că la sauna ”Laguna Albastră” a izbucnit un incendiu.

Pompierii Detașamentului Rădăuți au intervenit cu  3 autospeciale pentru stingerea focului.

Polițiștii au explicat că imobilul în care s-a produs incendiul  este situat pe strada  Frâncei având ca destinație piscină și saună,  fiind punctul de lucru al firmei LAGUNA SRL. În același corp de clădire locuiește și administratorul firmei.

La data de 13.05.2023, în jurul orelor 20:00 punctul de lucru a fost închis din lipsă de clienți. În jurul orelor 21:00 ginerele administratorului,  în timp ce a trecut pe lângă clădirea în care este amenajată piscina, a sesizat faptul că în interior este fum, iar în camera unde este amenajată sauna se manifesta un incendiu cu flacăra deschisă. Cei doi bărbați au încercat  să lichideze incendiul folosind stingătoare, fără succes, așa că au sunat la 112.

Focarul incendiului a fost localizat în încăperea care avea ca destinație saună. Pereții interiori ai saunei erau confecționați din lambriu de pin, sauna fiind prevăzută cu un număr de trei trepte de asemenea construite din labriu de pin. În saună era amplasată o soba metalică, care pentru a produce căldură era alimentată cu lemne din exteriorul clădirii saunei, loc neaccesibil publicului. Sauna este funcțională pe durata programului de lucru.

Cauza probalilă a izbucnirii incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic prin radiație.

Imobilul nu are asigurare civilă pentru pagube materiale.

Incendiul a produs pagube material în valoare de circa 30.000 euro constând în distrugerea prin ardere a saunei, distrugerea plafonului din rigips a piscinei pe o suprafață de circa 250 mp, degradarea pereților interiori a piscinei ca urmare a efectului termic.

În cauză urmează a fi continuare cercetările privind infracțiunea de distrugere din culpă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *