Scade numărul cazurilor de covid în evoluție, în județul Suceava. Azi erau înregistrate 958. Situația covid pentru fiecare localitate în parte

Instituția Prefectului a anunțat că astăzi în județul Suceava sunt 958 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, în scădere cu 12 față de ieri.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 13 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 16 au câte un caz în evoluție, 40 au sub cinci cazuri în evoluție, 28 au sub zece cazuri în evoluție iar 17 au peste zece cazuri în evoluție. Rata infectărilor pe fiecare localitate în parte este prezentată în tabelul de mai jos:

 

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 339 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 80.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 17 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 13 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 572 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 195 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 71 pacienți sunt în zona tampon și 306 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 195 pacienți diagnosticați Covid-19:

– 2 prezintă forme ușoare;

– 91 prezintă forme medii ale bolii;

– 83 prezintă forme severe;

– 19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 7 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 5 intubați ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 303 paturi libere, din care 42 pentru pacienți Covid-19, 178 în sectorul non-Covid și 83 pentru zona tampon.

La unitatea ATI este disponibil 1 pat pentru pacienți Covid, sunt 18 ventilatoare libere, din care 8 pentru pacienții Covid-19, și 10 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 60 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (5 cu forme ușoare, 46 prezentând forme medii, 7 forme grave, 2 forme critice), 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 23 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid  sunt internați 2 pacienți, nefiind  locuri disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 17 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 9 prezintă forme medii, 8 forme grave, și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 18 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 12 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (8 forme medii și 4 cu forme grave) și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 15 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 36 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (9 cu forme ușoare și 27 prezentând forme medii), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 8 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 19 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (11 cu forme ușoare și 8 persoane cu formă medie), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 6 locuri în sectorul Covid.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *