Scandal în miez de noapte în sediul Poliției Rădăuți. A rupt cu mașina bordurile din fața catedralei dar a venit mama ebrietată să-l scoată din încurcătură. Rezultatul: ”copilașul” de 33 de ani a fost încătușat și trimis în arest

Polițiștii din Rădăuți au avut astă noapte de furcă cu un localnic recalcitrant care a intrat cu mașina în bordura din fața Catedralei, a încercat să dispară de al fața locului, a fost prins și dus la spital pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, refuzate și acestea. În sprijinul acestuia, la miez de noapte au venit la Poliție și mama, respectiv un frate al său, despre care polițiștii susțin că se aflau în stare de ebrietate.

Potrivit IPJ,  la 20.02.2019, în jurul orei 00.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, s-au sesizat din oficiu privind producerea unui eveniment rutier, prin aceea că un autoturism marca VW Passat a părăsit partea carosabilă și a lovit bordura trotuarului din fața Catedralei Ortodoxe  din localitate, după impact autoturismul rămânând avariat pe trotuar, iar conducătorul autovehiculului a încercat să fugă de la fața locului, fiind interceptat și oprit de către echipajul de poliție în parcul din apropierea Catedralei Ortodoxe.

Acesta a fost identificat în persoana unui bărba  de 33 ani, din localitate.

Acestuia i s-a adus  la cunoștință faptul că nu mai are dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice până la finalizarea cercetărilor și a fost condus la sediul Poliției și întrucât se afla în stare vădită de ebrietate, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, dar acesta a refuzat.

Ulterior, rădăuțeanul a fost condus la Spitalul municipal Rădăuţi, unde în prezența medicului de gardă, nu și-a dat consimțământul pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei și pentru a fi examinat din punct de vedere clinic, refuzând recoltarea.

De asemenea, el a refuzat să dea orice declarație cu privire la împrejurările producerii evenimentului rutier soldat cu pagube materiale și a avut un comportament neconform, ulterior la sediul Poliției prezentându-se și mama și fratele acestuia care se aflau de asemenea în stare de ebrietate. Aceștia au proferat injurii și amenințări, fiind necesară, pentru liniștirea spiritelor, încătușarea bărbatului de 33 de ani.

În cauză, polițiștii au dispus continuarea urmăririi penale față de suspect sub aspectul săvârșirii infracțiunii de: „refuzul conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării de mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei” și reținerea acestuia pentru 24 de ore.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *