Scandal între romi din Dornești, în curtea Spitalului Municipal Rădăuți. Șapte dintre ei au fost băgați în arest

Scandal mare ieri după amiază între două familii de romi din Dornești, cu 10 persoane implicate. Totul a plecat de la un caz de agresiune, victima fiind adusă la spital pentru investigații și asistență medicală.

Iată desfășurarea faptelor, așa cum a fost descrisă de polițiștii veniți să calmeze spiritele:

La ora 14:38, Luțu Vlad-Vasile a sesizat prin 112 faptul că la Spitalul Municipal  Rădăuți a fost adusă o persoană cu urme de agresiune.

Din cercetări s-a stabilit că la data și ora menționate, la Spitalul Municipal Rădăuți, în calitate de aparținători ai lui Luțu Gheorghe, persoană adusă cu ambulanța la sediul spitalului, s-au deplasat numiții: Luțu Mihaela-Liliana, de 40 ani, soțul acesteia Luțu Arhip, de 43 ani, fiul lor Luțu Arhip-Robert, de 20 ani și Luțu Constantin-Cristian, de 37 ani. În timp ce aceștia se aflau în curtea spitalului în fața Compartimentului Primiri Urgențe, au fost abordați de către numiții: Luțu Mariana-Angela, de 35 ani, Bobu Viorica, de 25 ani, Buraciuc Aurora-Ancuța, de 29 ani, Luțu Claudiu-Marian, de 16 ani, Bobu Florin-Ștefan, de 31 ani, toți din comuna Dornești și Manolea Vasile-Radu, de 24 ani, din orașul Buhuși, județul Bacău.

Pe fondul unor evenimente din data de 01.10.2019 petrecute în comuna Dornești, ocazie cu care a avut loc un conflict între membrii celor două grupuri menționate și rude ale acestora, între cele două tabere a izbucnit un scandal.

Astfel, membrii grupului format din Luțu Mariana-Angela, Bobu Viorica, Buraciuc Aurora- Ancuța, Luțu Claudiu-Marian,  Bobu Florin-Ștefan și Manolea Vasile-Radu și cei din grupul format din Luțu Mihaela-Liliana, Luțu Arhip, Luțu Arhip-Robert și Luțu Constantin-Cristian, în public, au proferat injurii, s-au amenințat și și-au aplicat reciproc lovituri.

Polițiștii rădăuțeni au stabilit că prin faptele comise, având în vedere destinația locului în care se aflau, respectiv în curtea Spitalului Municipal Rădăuți – Compartimentul de Primiri Urgențe, cei menționați au tulburat ordinea și liniștea publică. Leziunile suferite de persoanele implicate sunt ușoare, acestea urmând a fi supuse unei examinări medico-legale.

La sediul Poliției Municipiului Rădăuți au fost conduși în primă fază: Luțu Mihaela-Liliana, Luțu Arhip, Luțu Arhip-Robert, Luțu Mariana-Angela, Bobu Viorica, Buraciuc Aurora-Ancuța și Luțu Claudiu-Marian.

În urma verificărilor, pe raza comunei Dornești, au fost identificați și Bobu Florin-Ștefan și Manolea Vasile-Radu care au fost conduși de asemenea la sediul Poliției Municipiului Rădăuți.

În urma audierilor, față de suspecții: Luțu Mihaela-Liliana, Luțu Arhip, Luțu Arhip-Robert, Bobu Viorica, Buraciuc Aurora-Ancuța, Bobu Florin-Ștefan și Manolea Vasil- Radu a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. Față de Luțu Mihaela-Liliana nu a fost dispusă o măsură privativă de libertate, ținând cont de faptul că aceasta este mama unui copil de 2 săptămâni.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „tulburarea liniștii și ordinii publice” și „loviri sau alte violențe”.

În cursul zilei de azi, 3 septembrie, suspecții urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunerea de a dispune punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive față de aceștia.

Cei 7 reținuți au fost depuși în arestul  IPJ Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *