Scandal nou între țiganii de la Mironu: și-a dat fiul minor pe mâna poliției fiindcă a vrut să fure banii de la saltea, care nu existau. Hoțului i-a mers mai bine la neamuri, unde a găsit 1000 de lei la saltea, pe care și i-a însușit

Vineri pe la  orele amiezii, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați de către Agripina M. din satul de romi Mironu, comuna Valea Moldovei, despre faptul că la locuința lui Dragoș Troia de 39 ani a avut loc un furt.

Polițiștii au i-au găsit acasă pe  concubinii Dragoș Troia si Agripina M. care au declarat că la 17.01.2020 au fost plecați de acasă de dimineața iar când s-au întors l-au surprins pe fiul lor P.T. de 16 ani tocmai când tăiase o saltea veche, nefolosită, unde căuta banii strânși de părinții săi, iar pentru a nu fi prins a fugit din locuință și a trântit ușa de acces în casă spărgând două ochiuri de sticlă,  evaluate de părinții care și-au dat fiul în vileag, la suma de 50 lei, recunoscând că acesta nu a sustras alte bunuri sau valori. 

În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea  infracțiunilor de „tentativă de furt” și „distrugere”, cauza urmând a fi soluționată procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului de către Postul de Poliție Valea Moldovei.

A doua zi, pe 18 ianuarie tot în miezul zilei,  s-a produs un nou eveniment în țigănia de la Mironu,  oarecum asemănător, eroul fiind același minor P.T..

Pe la ora 1405, A.P.  de 31 ani, a sesizat prin 112 faptul că același P.T.  de 16 ani, din  localitate, i-a sustras dintr-o cameră a  locuinței sale suma de 1.000 lei.

Persoana vătămată a precizat faptul că în ziua de 18.01.2020, în jurul orei 1330, împreună cu concubinul ei, au plecat la un magazin din satul Mironu, pentru a face cumpărături, iar la domiciliu au rămas minorii N.P., de 10 ani și G. T., de 1un an și nouă luni

În jurul orei 1400, femeia împreună cu soțul au revenit la domiciliu, moment în care au observat păturile dintr-o cameră răvășite și lipsa sumei de 1.000 lei, bani care se aflau sub una din pături. Atunci fiica sa de 10 ani  a relatat că  P.T. a intrat fără drept în camera locuinței și a sustras suma de bani, după care a fugit prin spatele casei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *