Scandaluri de Paște în familie și între vecini, prin județul Suceava

Cum se întâmplă cam de obicei, sărbătorile la români, inclusiv la suceveni nu pot trece fără conflicte între vecini sau între rude, mai toate pornite de la consumul de alcool prilejuit de aceste zile sfinte.

Polițiștii din municipiul Suceava dar și din alte localități din județ au avut și zilele acestea îndeajuns de lucru.

Astfel, ieri 20 aprilie, în a doua zi de Paște, orele 10:45, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 de M.G., de 43 ani, din localitate, cu privire la faptul că a fost agresat fizic.

A fost contactat telefonic apelantul, care a declarat verbal că se află în interiorul locuinței de pe strada Mărășești (Blocul Groazei), iar în urmă cu aproximativ 20 de minute a ieșit pe holul etajului unde locuiește pentru a merge la toaleta comună, iar la întoarcere, vecinul său Nicolae B., de 52 ani, tot din localitate, l-a îmbrâncit pe motiv că nu are voie să iasă din casă, nefiind prima dată când se întâmplă acest lucru.

Fiind întrebat dacă dorește să fie solicitată o ambulanță la fața locului pentru acordarea de îngrijiri medicale, M.G. a refuzat, precizând că se simte bine și nu are nevoie de îngrijiri medicale.

Numitul M.G. a declarat telefonic că doreşte efectuarea de cercetări penale faţă de vecinul său privind incidentul reclamat, deoarece nu este prima dată când acesta îl lovește fără motiv întemeiat.

A fost întocmit proces verbal de constatare, cercetările urmând a fi continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de „lovirea sau alte violențe”.

Tot ieri, pe la 21.30, un bărbat din comuna Volovăț, a sesizat prin 112 faptul că soția sa C.M. a fost lovită de numitul C.I..

S-a stabilit că C.M., de 35 ani, locuiește împreună cu familia și se învecinează cu soții C.I. și C.A.. În seara zilei de ieri, aflându-se pe domeniul public din fața locuinței sale, C.M. a avut un conflict spontan cu C.A., în conflictul dintre cele două femei intervenind C.I. soțul celei de-a doua care a lovit-o  pe C.A.

Deși a fost lovită și a fost solicitată intervenția unei ambulanțe la fața locului, C.M. a refuzat să fie transportată la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea acordării de îngrijiri medicale.

S-a stabilit faptul că C.I. a încălcat prevederile O.M. nr.3/2020, motiv  pentru care au fost sancționat contravențional cu amendă în sumă de 2000 lei.   

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „lovirea sau alte violențe”.           

Tot în ziua de  20.04.2020, pe la orele 16.15, lucrătorii Secției de Poliție Burdujeni au fost sesizați prin 112 de către o femeie, cu privire la faptul că sora sa a fost lovită de către soțul său.

La fața locului a fost identificată persoana vătămată, o femeie în vârstă de 44 ani, care a declarat verbal că în data de 19.04.2020, în timp ce se afla la domiciliu, în urma unei discuții în contradictoriu pe fondul consumul de alcool, a fost lovită de către soțul său P.Ș., de 47 ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Femeia nu prezenta urme vizibile de violență fizică, neavând nevoie de îngrijiri medicale. A fost întocmit formularul de evaluare a  riscului în urma căruia a rezultat faptul că nu există un pericol iminent.

A fost întocmit proces-verbal de constatare, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „violență în familie”.

La 20.04.2020, ora 10:00, lucrătorii S.P.R. 2 Ipoteşti au fost sesizaţi prin 112 de către R.M., de 44 ani, din comuna Bosanci, despre faptul că concubina sa, Ț.M., de 45 ani, din orașul Liteni,  a plecat din locuință și i-a sustras suma de 100 euro și cartea de identitate.

Bărbatul are domiciliul în Udești însă de circa 7 ani locuiește în chirie în comuna Bosanci.

În urmă cu circa 4 luni a cunoscut-o pe Ț.M. cu care a avut o relație de concubinaj și care, din cauza unor neînțelegeri, în dimineața zilei de 18.04.2020 l-a părăsit și a plecat la domiciliul ei din   Liteni.

R.M. a reclamat inițial că i s-a sustras suma de 100 euro și cartea de identitate însă cu ocazia deplasării polițiștilor la fața locului, acesta a revenit și a declarat că de fapt concubina sa i-a sustras suma de 800 lei și actul de identitate.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt”.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.