Scânduri și bușteni, în volum de 70 de metri cubi, confiscați din depozitele a două firme de la Capu Câmpului și Valea Moldovei

La 27.11.2019, o echipă mixtă formată din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la o societate comercială din comuna Capu Câmpului pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase, ocazie cu care, a constatat faptul că, agentul economic a expediat din depozit cantitatea de 27,98 m.c. lemn rotund și 16,07 m.c. cherestea de esență rășinoase fără avize de însoțire, cantitate determinată ca diferență între stocul scriptic și cel faptic inventariat la data efectuării controlului. Totodată, echipa de control a mai constatat și faptul că, firma nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, fiind aplicate 2 sancţiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a materialului lemnos în valoare de circa 16.000 lei.

La 28.11.2019, o echipă mixtă formată din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la o societate comercială din comuna Valea Moldovei pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase, ocazie cu care, a constatat faptul că, agentul economic deține în depozit cantitatea de 10,41 m.c. cherestea de esență rășinoase fără documente care să ateste proveniența legală și a expediat cantitatea de 9,26 m.c. lemn rotund de esență rășinoase fără avize de însoțire, cantitățile fiind determinate ca diferențe între stocul scriptic și cel faptic inventariat la data efectuării controlului. Totodată, echipa de control a mai constatat și faptul că, firma nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, fiind aplicate 3 sancţiuni contravenționale în valoare de 11.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos în valoare de circa 8.557 lei.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *