Schimbarea comisiei de examinare, prima măsură luată de IȘJ la Școala din Gura Humorului, unde un profesor a postat pe WhatsApp subiectele de examen la Română. Urmează ancheta

Inspectorul general al IȘJ Suceava, Grigore Bocanci, a transmis un comunicat de presă privitor la incidentul de la Școala Gimnazială ”Teodor Balan” din Gura Humorului, unde un cadru didactic care făcea parte din comisia de examen a postat pe un grup de WhatsApp al părinților elevilor din școală subiectele de examen la Limba și literatura Română, înainte ca elevii să înceapă să le rezolve.

 

”Referitor la încălcarea secretului de serviciu în exercitarea atribuțiilor Comisiei din Centrul de examen de la Școala Gimnazială ”Teodor Balan” Gura Humorului, Comisia Județeană a Examenului de Evaluare Națională 2022 Suceava a demarat o investigație la acest centru de examen, pentru a cerceta modul de organizare și desfășurare a primei probe scrise din cadrul examenului de evaluare națională.

În urma verificării documentelor comisiei și pe baza notelor explicative solicitate membrilor comisiei din școală, s-a constatat încălcarea prevederilor metodologiei de examen de către un membru al comisiei (persoana de contact) în ceea ce privește angajamentul de confidențialitate privind subiectul de examen, aceasta recunoscându-și fapta.

Fiind un examen în curs de desfășurare, la propunerea Comisiei Județene, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Suceava a luat o primă măsură, de schimbare a componenței Comisiei de examen de la Școala Gimnazială ”Teodor Balan” Gura Humorului, alte sancțiuni conform prevederilor metodologiei urmând a fi luate după finalizarea cercetărilor.

În paralel, Comisia Județeană sprijină organele de anchetă abilitate cu oferirea tuturor informațiilor necesare anchetei.”, se arată în comunicatul conducerii IȘJ Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *