Școală de scrimă, un nou proiect al Școlii Gimnaziale ”Mitropolit Iacob Putneanul”din Putna

Echipa de dascăli de la Școala Gimnazială ”Mitropolit Iacob Putneanul”din Putna nu se dezminte și nu obosește deloc în a promova învățământul de calitate în județul Suceava dar și pe plan național. Cu numai câteva zile în urmă, Suceava Samrtpress anunța că Școala din Putna a fost  selectată în programul Digitaliada iar elevii  vor beneficia din acest an școlar de un laborator digital complet echipat.

Directorul unității de învățământ din Putna, profesorul Ciprian Florentin Crețan a făcut un nou anunț, la Putna urmând să se înființeze un program de inițiere în deosebitul sport al scrimei:

”Avem privilegiul să anunțăm o premieră la școala Putna! Elevii claselor I-IV vor intra într-un program de inițiere în tainele scrimei! Datorăm acest lucru domnului Radu Mitrăchioiu, pe care l-am cunoscut cu ocazia unei tabere a diasporei ortodoxe organizate la școala noastră în această vară! Fost component al echipei de spadă a României în anii 80, stabilit în Franța, unde deține o școală de scrimă, domnul Radu Mitrăchioiu a rămas plăcut impresionat de interesul nostru pentru acest sport și s-a oferit să ne pună la dispoziție un curs complet și materialele necesare inițierii în acest sport: costume, arme și măști. În plus, a fost cel care mi-a predat timp de o săptămână ABC-ul inițierii în acest sport nobil! Mulțumim pentru generozitate și plecăm optimiști în aventura cunoașterii acestui sport!”.

La Putna se întâmplă de câțiva ani, lucruri formidabile în în jurul Școlii Gimnaziale ”Mitropolit Iacob Putneanul”, cu sprijinul administrației locale și al comunității.

Exemplificăm doar câteva dintre acestea: participarea elevilor din Putna la programul ”Erasmus+” în Franța, găzduirea anuală la Putna a Cupei României la lupte greco-romane juniori, competiții sportive de anvergură județeană dar și proiecte de anvergură culturală deosebite susținute de profesorii de la Școala din Putna împreună cu alți colaboratori, doritori să salveze patrimoniul cultural local, cel mai la îndemână fiind proiectul ”Bucovina Brunch”, prin care s-a purces la salvarea unei case vechi de peste 100 de ani.

Echipa de dascăli tineri, inteligenți și dedicați de la Școala Gimnazială din Putna, se vede treaba că nu se va opri aici și de aceea opinăm că atât comunitatea cât și administrația locală trebuie să fie în continuare alături de profesorii, învățătorii, educatorii și copiii care pășesc, zi de zi pragul acestei respectabile instituții de învățământ, care poate oferi un bun exemplu și pentru alții.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *