„ȘCOALĂ DE ȘOFERI” CU MAMA, LA 16 ANI, PRIN CALAFINDEȘTI

Vineri după amiază, la ora 14.15, polițiștii SPR 13 Bălcăuți, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza de competență, au observat că pe DJ 209D, pe raza comuna Calafindești, circula un autoturism al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a virat brusc dreapta și a oprit pe sensul de mers pe care se deplasa.

Cu ocazia interceptării autoturismului, s-a constatat că era condus de un minor de 16 ani, din comuna Bălcăuți, jud. Suceava, care imediat după oprire a trecut pe scaunul din dreapta față, iar persoana care s-a aflat anterior pe acel loc a coborât și a venit spre locul conducătorului auto.

Persoana în cauză a fost identificată ca fiind  o femeie de 45 ani, din com. Bălcăuți, care a menționat că ea a condus autoturismul în cauză de la locuința sa din com. Bălcăuți, până în com. Calafindești, iar la întoarcere în jurul orei 14.15, l-a lăsat pe fiul său de 16 ani să conducă autoturismul în cauză pe drumurile publice, deși acesta nu deține permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.