Școală modernă, reabilitată cu bani europeni la Humoreni – Comănești, vizitată de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a vizitat azi școala recent modernizată din satul Humoreni, comuna Comănești, acolo unde s-au investit fonduri europene prin programul Național de Dezvoltare Locală,  Grupul de Acțiune Local (GAL) pentru a aduce la standardele secolului XXI o școală care a fost construită în 1887.  

” La Școala Humoreni, comuna Comănești din județul Suceava, recent modernizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, am vrut să văd cum sunt grupurile sanitare, faptul că sunt în clădire este un lucru extraordinar,  cu încălzire, apă curentă spațioase, civilizate. În această școală învață circa 200 de copii. Am alături pe domnul primar Grigoraș Păstrăv,   într-o sală dotată printr-un program GAL cu laptopuri și calculatoare. Acesta este un pas uriaș spre modernizare, spre transparență, spre școala viitorului.

Îl felicit pe primarul Grigoraș Păstrăv și din altă perspectivă. Meseria lui de bază este cea de profesor dar acum este primar, de câteva mandate. Ce înseamnă să cunoști nevoile breslei tale, de ce este nevoie într-o școală. Acum în ajun de deschidere a anului școlar, aici, în comuna Comănești, două școli, una în satul Humoreni,  cealaltă în satul Comănești, se inaugurează. Au fost eforturi mari făcute de Primărie, un program guvernamental.  Și noi, Consiliul Județean,  am sprijinit cu cofinanțare și ne bucurăm că putem să fim liniștiți, că va începe în condiții absolut bune,  în condiții de siguranță școala în județul Suceava și în special aici, la Comănești. Felicitări”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.  

Primar Grigoraș Păstrăv a arăta t că Școala Humoreni a cunoscut o reabilitare într-un an de zile, din toate punctele de vedere: ”Este o școală foarte veche, din 1887. Odată cu această reabilitare am accesat și fonduri europene pe un program al Grupului de Acțiune Local în valoare de 100.000 de lei pentru sălile de clasă cu aparatură necesară desfășurării activității didactice.   În contextul pandemiei, vedem că este necesară dotarea școlilor cu aceste aparate, cu tablete și cu celelalte aspecte necesare pentru o predare online. Cadrele didactice au posibilitatea să își constituie o bază de date în care să poată desfășura un învățământ în cazul în care va fi necesar  online. Vara aceasta s-a trecut masiv la această dotare, la acest program și cu ocazia prezenței domnului președinte reușim să inaugurăm  această școală. Eu mulțumesc domnului președinte Gheorghe Flutur pentru sprijinul pe care l-a dat întotdeauna de când sunt primar, în toate mandatele domniei sale, și ca senator, și îi urez succes și multă sănătate!”, a transmis primarul comunei Comănești, Grigoraș Păstrăv.

Aflat în zonă, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a remarcat construcția unui sens giratoriu la intersecția drumurilor județene care fac legătura între localitățile Arbore, Cajvana și Botoșana, menționând că astfel de sensuri giratorii vor fi amenajate în mai multe locații de pe drumurile județene pentru creșterea siguranței în trafic:  

”Suntem pe drumul care are construit cred, primul sens giratoriu pe un drum județean, la intersecția dintre localitățile Arbore, Cajvana și Botoșana. Este nevoie de aceste tipuri de sensuri giratorii pentru a spori siguranța în trafic. Consiliul Județean Suceava, drumurile județene au în proiect și alte sensuri giratorii, la  Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi, Gălănești și vom continua și în alte zone pentru a spori siguranța în trafic a cetățenilor pe drumurile județene”, a declarat cu acest prilej președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.   

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *