Școală nouă, dispensar nou, drumuri modernizate la Poieni Solca, investiții prezentate de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a vizitat astăzi comuna Poieni Solca,  unde,  alături de primarul Simion Jucan a prezentat două realizări de nivel european.

Prima dintre acestea este  Școala generală cu clasele I-VIII, o investiție de 13 miliarde de lei vechi,  unde învață circa 180 de copii. ”O investiție modernă, cu săli de clasă luminoase, cu grupuri sanitare care sunt înglobate în această clădire,  cu spații de joacă pentru copii, o curte pavată în mod corespunzător, împrejmuire corespunzătoare, o școală care schimbă în totalitate fața acestei localități foarte frumoasă, cu case vechi, cu o arhitectură veche bucovineană”, a arătat Gheorghe Flutur.

Tot aici președintele Consiliului Județean a prezentat un dispensar medical nou, o investiție a Primăriei Poieni Solca  pe programul european GAL – Grupul de Acțiune Locală, investiție de aproape 100.000 de euro.

”Dispensarul este destinat unui medic de familie și unui asistent, cu prezență zilnică și care se adresează la circa 2200  de locuitori din această comună. Este pregătit spațiu și pentru un medic stomatolog.

Dispensarul are încălzire centrală, spații corespunzătoare pentru consultații și pentru prelevarea  de probe pentru analize și de a se aduce rezultatele în timpul cel mai scurt.

La mansardă este pregătită locuință pentru medic.  

O investiție de nivel european de asemenea, atât de necesară oricărei localități din România”, a apreciat Gheorghe Flutur.

O altă lucrare care este considerată model la Poieni  Solca, este modernizarea unui tronson de drum, într-o zonă foarte dificilă, pe pârâul Morii. Două poduri,  o lucrare de apărare de maluri, cu gabioane. ”Este pregătită să se betoneze această porțiune. Satul este împărțit în două de acest pârâu care de foarte multe ori a creat mari probleme. Acum, pe un program european, primarul a găsit soluția. Îl felicit și pentru că pe lângă această porțiune de drum, la Poieni Solca s-au modernizat aproape 7 kilometri. Un drum care leagă Poieni Solca de Botoșana. Este pregătită o altă investiție în zona pârâului Racova, de 1,5 kilometri, la Compania Națională de Investiții. Este de nerecunoscut această localitate, evoluția din ultimii ani a ridicat praful, a legat lumea de orașul Solca, de drumul național și acum îi văd pe oameni extrem de bucuroși, tineri care vor să se întoarcă acasă,    să îți construiască o casă și să investească”, a declarat de la fața locului Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *