Școală tinerească de șoferi la ceas de noapte, oprită de polițiști, pe viitoarea rută alternativă Suceava – Botoșani, la Prelipca

La 14.04.2022, în jurul orei 22.35, polițiștii din cadrul Poliției orașului Salcea, care supravegheau traficul rutier, pe raza satului Prelipca, au observat pe un  drumul local neclasificat ce face legătura dintre drumul comunal nr. 63, care face legătura între satele Salcea și Prelipca precum și cu strada Energeticianului din municipiul  Suceava, un autoturism care circula cu viteza redusă, existând suspiciunea ca persoana aflata la volanul autoturismului nu poseda permis de conducere ori se afla sub influenta băuturilor alcoolice.

Polițiștii au oprit autoturismul BMW, seria 5, iar persoana aflată la volan, vizibil agitată, a fost legitimată: R.S. de 18 ani  din comuna Pătrăuți, care nu posedă permis de conducere.

Pe scaunul din dreapta al autoturismului a fost identificat Ionuț S., de 23 ani, din Pătrăuți, posesor al permisului de conducere categoria  B.

În interiorul autoturismului, pe locul din dreapta spate a fost identificată o altă tânără de  17 ani, tot din comuna Pătrăuți.

Ionuț S. a explicat că proprietarul vehiculului este mama sa, iar el este cel care a încredințat vehiculul spre a fi condus de către tânăra R.S., chiar dacă avea cunoștință de faptul că aceasta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de  conducere”  și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”. 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.