SCRISOARE CĂTRE CITITORI

Dragi prieteni și cititori ai publicației on-line suceava-smartpress.ro
Apreciem interesul pe care acest nou produs mass-media l-a provocat în rândul sucevenilor și nu numai. Mulțumim pentru faptul că articolele publicate sunt apreciate și suscită comentarii, fiindcă în acest fel simțim, în fiecare moment în care ni se transmit mesaje, respirația și bătăile inimii unui ziar on-line abia ieșit din scutece, care pășește pe propriile lui picioare, cu tot mai multă siguranță, pe zi ce trece.
Prețuim toate comentariile dumneavoastră însă trebuie să acceptați faptul că parte dintre acestea nu pot fi publicate fiindcă fac referiri directe la persoane, deseori în context peiorativ. Nu spunem că acele considerații transmise spre publicare către Suceava – Smartpress sunt neacoperite de argumente reale, parte din ele expuse, de altfel.
Rugăm doar să fim înțeleși încă odată, că nu ne putem permite să găzduim în spațiul editorial mesaje neasumate care fac referire la persoane, într-un context peiorativ. Pentru singurul motiv că, într-un eventual conflict juridic, redacția Suceava -Smartpress va trebui să își asume toată responsabilitatea pentru conținutul textelor publicate, fie acestea redactate direct, preluate de la colaboratori sau comentarii la texte, indiferent dacă sunt sau nu asumate de o persoană identificabilă.
De aceea, pentru cei care doresc să exprime puncte de vedere, punem la dispoziție rubrica EDITORIAL de pe platforma publicației noastre. Mesajele dumneavoastră pot fi transmise pe adresele de mail contact@suceava-smartpress.ro sau opinii@suceava-smartpress.ro . Garantăm publicarea opiniilor care țin cont de recomandările pe care le-am sugestionat. Vă mulțumim pentru înțelegere!
Neculai Roșca
RESPECT!

Please follow and like us:

3 comentarii la „SCRISOARE CĂTRE CITITORI

 • 6 iulie 2018 la 14:29
  Legătură permanentă

  Esti sigur ca te interoghezi suficient de intens in legatura cu ceea ce va sa zica acel „context peiorativ”? Cu siguranta ai vazut ca sunt multe ziare on line carora nu le pasa (in general sau …selectiv – pentru ca asta risti tu!) de atare context. Te-ai intrebat indeajuns daca nu cumva risti sa comunici public lucruri neadevarate, deformate, mincinoase etc. atunci cand deservesti pe cineva care vrea sa spuna ce are de spus si tu il ajuti (prin cenzura!) sa fie singur la cuvant?
  Fireste ca e decizia ta ce alegi.
  Nu alegi ce spui pentru ca te-ar putea pandi vreun proces, nici vorba (nu poti fi tras la raspundere pentru …opinia publica).
  Uite, se zice ca moartea ori numai anemia ziarelor dn Romania (inclusiv lipsa de credit intra aici, anostul in care o duc unii de azi pe maine…) vin mai ales din populism si din angajarea fata de cauze discutabile.
  Grija de a evita acest „peiorativ” cand ne scaldam cotidian exclusiv in peiorativ, avem propensiune structurala pentru ironie, sarcasm, bascalie si avem si motive – intre altele, pentru ca, vorba aia, toti ne minte – nu e in regula decat pe spatii foarte mici.
  Adica risti sa te faci partizanul minciunii (sau numai al ocolirii adevarului) daca ajungi sa te temi asa de tare de …peiorativ. Cunosc experiente ale unora care n-au fost aparati public prin cenzura in numele „contextului peiorativ”!
  Poporul acesta mai crede, ca latinii, ca rasul („peiorativul”) indreapta raul. Si se exerseaza cu mult talent si cu avant, cu rabdare si cu nadejde, pe terenul acesta.
  Tu vrei sa te pui musai de-a curmezisul poporului tau?
  Fireste, repet, e treaba ta daca asta ai ales!
  Succes.

  Răspunde
  • 6 iulie 2018 la 16:06
   Legătură permanentă

   Domnule Gică sau gi.gi_gicu, apelul nostru viza ponderație în ceea ce privește categorisirea unor persoane sub protecția anonimatului oferit de pseudonim. Nicidecum nu este despre ideile pe oricare dintre noi le putem exprima în spațiul public. Suceava-smartpress, după cum am anunțat, oferă posibilitatea de a exprima idei, chiar și în aceste condiții, fără să devină un spațiu de bălăcăreală.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *