Se schimbă paşapoartele! Cum vor arăta noile acte de călătorie

Prima şi cea mai vizibilă schimbare va fi culoarea paşaportului.

Roşul-vişiniu se va transforma în roşu închis, pentru a crea un impact vizual puternic la controlul documentelor.

Documentele vor avea copertă nouă, altă stemă şi menţiuni diferite faţă de cele de acum. Schimbările sunt aduse pentru a pune actele de călătorie în acord cu noile reguli privind protecţia datelor cu caracter personal.

În interior, se va introduce cuvântul recomandări, iar pe coperta exterioară a paşapoartelor temporare va fi scris- Uniunea Europeană, România şi va fi aplicată stema ţării noastre.

De asemenea, pe pagini vor apărea imagini reprezentative din România şi versuri ale unor poeţi români.

Modificările vor fi aprobate în şedinţa de azi a Guvernului, şi imediat după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial, ele vor intra în vigoare.

Ţările aleg pentru paşapoarte culori care să le reflecte cultura, religia, politica sau geografia. În lume, există doar patru culori pentru paşapoarte. Roşu, în diferinte nuanţe, în special în ţările comuniste şi fost comuniste. Albastrul este a doua cea mai răspândită culoare şi e folosită de americani şi canadieni, de exemplu. Verdele se regăseşte, cu precădere, în ţările musulmane, în timp ce negrul, o culoare întâlnită destul de rar, este folosită de ţări din Africa sau de Noua Zeelandă unde negrul este şi culoarea naţională.

Sursa: romaniatv.ro, www.guv.ro

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *