Mopan Suceava
CulturalEvenimente

”Seară Bucovineană” la Popasul Vlădichii pe 14 octombrie 2022, cu Taraful Florin Mucea și invitați de cinste din Bucovina și Maramureș

Iubitorii muzicii populare de calitate au din nou prilejul să se reîntâlnească în seara zilei de vineri, 14 octombrie 2022, la o nouă ”Seară Bucovineană”, la Popasul Vlădichii din Rădăuți.

Vor bucura inimile participanților invitati speciali, interpreți de muzică populară renumiți precum Alexandru Brădățan, Oana Tomoioagă, venită din Maramures, Andreea Haisan si Dana Dancilă, acompaniați de cunoscutul Taraf Florin Mucea.

Bucovina și Maramureșul împreună, soliști de prestigiu, acompaniați de bilcanul Florin Mucea și băieții lui, o seara de folclor autentic, bucate tradiționale stropite din belșug cu băuturi alese, toate acestea reprezentând o emblemă a ospitalității și bunului gust.

”Seara Bucovineană” este un proiect gândit și organizat de Popasul Vlădichii pentru iubitorii de folclor și au trecut deja 7 ani de la prima ediție,  eveniment pus în valoare în tot acest timp cu sprijinul Tarafului Florin Mucea.

Acesta din urmă, fiul marelui rapsod Vasile Mucea din Bilca, a reamintit că, de-a lungul timpului au participat la ”Serile Bucovinene” nume mari ale folclorului bucovinean și românesc în general, iar de aceasta dată organizatorii vor veni cu ceva inedit, o invitată din Maramures, Oana Tomoioagă, cântăreață iubită și apreciată de public.

”Va cânta ”Nașul” cu ”Fina” și ”Cumătra”, ca să parafrazăm cunoscutele melodii ale artistului Alexandru Brădățan, bineinteles alături de Dana Dăncilă, solistă a Ansamblului ”Ciprian Porumbescu”, care este originară din Rădăuți”, a dezvăluit Florin Mucea.

Tarafului Florin Mucea de la Bilca, unde Vasile Mucea junior cântă alături de părintele său și de alți artiști instumentiști talentați, i s-a dus de mai mult timp vestea cea bună în țară, în Europa și chiar mai departe.

Cele mai la îndemână exemple, parte ilustrate de fotografiile care însoțesc această invitație,  prezintă taraful bucovinean când a cântat pentru marele nostru baschetbalist  Ghiță Muresan în Franta, dar care a cântat și alături de regretatul Dragan Muntean, a acompaniat la diferite evenimente artiști prestigioși precum Mariana Deac, Cornelia și Lupu Rednic, Matilda Pascal Cojocarița, maestrul Stefan Cigu, precum și cu toți marii interpreți ai folclorului bucovinean.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *