”Seara de Poezie 9 (ediție nouă)”

O invitație mai deosebită a venit din partea profesorului, autorului și suflet al cenaclului de poezie de la Colegiul Național Petru Rareș, Gheorghe Cîrstian pentru seara zilei de mâine, 17 aprilie, de la ora 18.30, la Casa de Poezie Light of ink & Cenaclul Literar Zidul de Hârtie.

”Seara de Poezie 9 (ediție nouă)” va fi găzduită de Casa B+B, strada Mihai Eminescu nr. 18 B (Vizavi de Baia Publică). Am păstrat inspirația de epocă a informațiilor de pe afiș, pentru că evenimentul va fi cu siguranță unul cu multiple valențe și semnificații, cum sunt îndeobște, întâlnirile dintre artiști.

Invitatul întâlnirii este poetul Doru Mihai Mateiciuc iar Denisa Arcip va citi poezii. Alături de Gheorghe Cîrstian va fi moderator și Dan Florin Prodan, recunoscut poet și dramaturg sucevean.

Scurte prezentări:

Doru Mihai Mateiciuc s-a născut la 22 septembrie 1961, în Suceava. A absolvit Facultatea de Medicină Dentară la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași. A fost redactor la revista “Opinia studențească”, în perioada 1983-1986. Debut literar în revista “Convorbiri literare”, în decembrie 1983. Debut editorial în volumul colectiv “Prier” (Cartea Românească, 1988). Este inclus în prima antologie a haiku-ului românesc, editată de Florin Vasiliu, “Umbra libelulei” (Editura Haiku, 1993). A publicat următoarele volume de poezie: Rafee, Editura Timpul, Iași, 2014; Iluisia, Editura Limes, Cluj-Napoca, 2015; La pluie sur le sable brûlant, Editura Edilivre, Paris, 2017; Antierotica, Editura Junimea, Iași, 2017; Antieroica (versiunea transcrisă de Doru Pustnicul de Bucovina), Editura Vinea, București, 2018. Ultimul volum, realizat într-o formă grafică de excepție, a fost lansat, în prezența editorului, poetul Nicolae Tzone, la Târgul de Carte Gaudeamus 2018. Este membru al Cenaclului Literar “Zidul de Hârtie”. Invitatul va citi din creația proprie și va dialoga mai ales despre acest ultim volum, dar și despre poezie, în general, cu cei prezenți.

Denisa Arcip s-a născut la 6 aprilie 2002, în Piatra Neamț. Locuiește în com. Râșca, jud. Suceava. Este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național “Petru Rareș” din Suceava. Membră a Casei de Poezie Light of ink. A obținut mai multe premii la importante concursuri literare: “Moştenirea Văcăreştilor”, “Vasile Voiculescu”, “Rezonanțe udeștene”, “I.L. Caragiale” etc.

Poezie, bucurie. Concluzionează organizatorii. Poftim!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *