Secția de Cardiologie a Spitalului Județean, redeschisă, la nivelul mileniului trei

Redeschiderea Secției de Cardiologie a Spitalului Județean ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, după operațiunile de modernizare realizate în ultimul an, a constituit evenimentul de referință a zilei de 1 noiembrie 2018.
Echipa managerială a Spitalului Județean condusă de Vasile Rîmbu, cadrele medicale – medici și asistenți, conduși de doctorul Titel Cojocaru, șef de secție, au primit la vizita de inaugurare a modernizărilor făcute o delegație condusă de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a fost însoțit de Jürgen Reichert, Președinte al Consiliului Regiunii Schwaben (Germania), aflat la final de mandat. Au fost prezenți, de asemenea, vicepreședintele Consiliului Județean, Gheorghe Niță, administratorul public al județului, Irina Vasilciuc, consilierul județean Dan Ioan Cușnir.

Delegația, însoțită de reprezentanți ai mass-media și de cadrele medicale ale Secției de Cardiologie proaspăt modernizată dar și de prezența discretă a redutabilului antreprenor Viorel Nuțu, patron al firmei General Construct, care a gestionat și realizat întreaga investiție au vizitat saloanele nou amenajate, cu dotările instalate concluzia generală fiind aceea că banii au fost cheltuiți chibzuit iar rezultatul este vrednic de laudă.

Managerul Spitalului Județean, economistul Vasile Rîmbu, a făcut o trecere în revistă a modului în care s-a dezvoltat secția de Cardiologie a Spitalului Județean, de când a devenit de sine stătătoare, din 2014 de când a fost reorganizată conform standardelor actuale și până în prezent. În anul 2014, secția avea 38 de paturi, din care 10 paturi pentru terapie intensivă coronarieni și 28 de paturi la secție, 8 saloane cu 3 paturi și două rezerve a câte două paturi.

Acum, la spitalul județean la Secția de Cardiologie, sunt 80 de paturi, din care 15 paturi pentru terapie intensivă coronarieni, dotate cu unitate centrală de monitorizare, ecograf mobil, defibrilatoare, aparat electrocardiograf, fiecare pat multifuncțional fiind dotat cu monitoare, injectomate, consolă de oxigeno-terapie și sistem de aspirație, sistem de compresie mecanică pentru prevenirea trombozei venoase.

Sunt 5 paturi pentru cardiologie intervențională. Sunt 60 de paturi pentru secția cardiologie, dispuse în 16 saloane și 2 rezerve cu 2 paturi dotate cu monitoare, injectomate, aparate de electrocardiografiere, consolă cu fluide medicale (aer, oxigen, vacuum).
De asemenea, s-au construit, amenajat și dotat două cabinete de explorări funcționale dotate cu ecograf de înaltă performanță, aparat electrocardiograf de înaltă performanță, aparat electrocardiograf, monitoare, holter EKG, holter T.A.. La acesta se adaugă un cabinet de monitorizare test de efort dotat cu bicicletă, sistem de monitorizare, defibrilator precum și 2 oficii alimentare cu sală de mese, depozite de lenjerie, alte dotări administrative, inclusiv o cameră mortuară.

Secția de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean Suceava funcționează cu 8 medici titulari, 3 asistenți cu contract prestări servicii, 16 asistenți medicali angajați, 9 infirmiere și 2 îngrijitoare.
Toată această investiție a costat 8 milioane de lei, din care supraetajarea la etajul VII, în sumă de 5,433 milioane de lei a fost plătită din bugetul Consiliului Județean iar modernizarea etajului VI, în sumă de 2,42 milioane de lei s-a realizat cu banii proprii ai Spitalului Județean ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Managerul Spitalului Județean, Vasile Rîmbu, a prezentat și o scurtă trecere în revistă a proiectelor de viitor, cel mai important fiind considerat inițierea procedurii de certificare pentru o Unitate de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici (USTACC). Acest proiect se prefigurează în condițiile în care Spitalul Județean ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este unul dintre cele 13 spitale din țară care dețin Centre Strocke – unitate pentru tratamentul accidentului vascular cerebral acut (UAVCA). Această nouă unitate va funcționa cu un număr de 15 paturi, activitatea va fi coordonată de un medic coordonator, un medic primar radiolog și care, împreună cu alți trei medici primari din secția de Cardiologie, vor îngriji pacienții cardiaci critici.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *