Secție a Bibliotecii Bucovinei ”I.G. Sbiera”, inaugurată la Centrul Multifuncțional “Arta” din cartierul Ițcani

În cursul zilei de ieri, 16 ianuarie 2023, la Centrul Multifuncțional “Arta” al municipiului Suceava din cartierul Ițcani, a fost deschisă o secție a Bibliotecii Bucovinei “I.G.Sbiera” Suceava, dotată cu un fond generos de carte în special pentru elevi și preșcolari.

Primarul Ion Ion Lungu a arătat că în urma unei bune colaborări instituționale dintre Primăria Municipiului Suceava și Consiliul Județean Primăria a fost de acord să ofere un spațiu modern destinat bibliotecii și lecturii, venind in întâmpinarea dorinței locuitorilor din cartierul Ițcani de a avea o bibliotecă pentru copiii lor.

În primă fază, publicul va putea beneficia de acest serviciu în zilele de luni și marți, în intervalul orar 8.00-16.00 iar dacă cererea va fi pe măsură, programul va fi extins.

”Acest moment inaugural a coincis, chiar dacă la o zi distanță, cu Ziua Poetului Național- Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale, elevii de la Școala Generală nr.7 Ițcani și cei de la Școala Gimnazială Mitocul Dragomirnei pregătind scurte momente artistice care să marcheze evenimentul, micii artiști fiind în fapt și primii beneficiari ai serviciilor oferită de noua bibliotecă.

În egală măsură, mă bucură faptul că, Cinematograful din Ițcani începe să fie tot mai apreciat și mai căutat, fluxul de spectatori din weekend fiind în continuă creștere.

În viitor, ne propunem să diversificăm aria de activități culturale la Centrul Multifuncțional ”Arta” al Municipiului Suceava cu spectacole de teatru pentru copii și o serie de evenimente prilejuite de ”Anul Ciprian Porumbescu”.

Îi invit pe toți locuitorii cartierului Ițcani și nu numai, să treacă pragul Centrului Multifuncțional ”Arta” al Municipiului Suceava, pentru a se bucura de serviciile pe care le pot găsi aici.”, a transmis primarul Sucevei, Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *