Secțiile de drumuri naționale din județ sunt pregătite pentru iarnă, a dat asigurări prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi

În ceea ce privește pregătirea pentru iarnă pe drumurile naționale din județul nostru, prefectul Mirela Adomnicăi a anunțat că pentru cei peste 600 de kilometri de șosea, la cele două secții de Drumuri Naționale – Suceava și Câmpulung, sunt amenajate pentru perioada de iantră 9 baza de deszăpezire cu trei puncte de sprijin.

”Suntem pregătiți pentru a întâmpina noul sezon de iarnă în sensul că dintr-un necesar pentru întregul sezon de aproximativ 25.000 de tone de sare, până în prezent există în baze peste 12.000 de tone. Mai există 35 tone clorură de calciu, 14,5 tone produs ecologic și 892 tone de nisip necesar pentru cele trei pasuri: Mestecăniș, Tihuța și Palma. În ceea ce privește utilajele, cele două secții de Drumuri Naționale dețin un număr de 24 fiind încheiate contracte de închiriere cu firmele către care s-a externalizat serviciul de deszăpezire, mai avem suplimentar încă 22 de utilaje. În total 46 de utilaje de deszăpezire aflate la cele două secții de Drumuri Naționale”, a arătat Mirela Adomnicăi.

Prefectul județului Suceava a mai spus că parazăpezile au fost montate  integral în zona de responsabilitate a Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc – 2600 de metri liniari. Pe Secția Suceava, care deservește zona de șes unde mai sunt lucrări agricole ale proprietarilor de teren, mai sunt de montat circa 20% din cantitatea de  parazăpezi prevăzută pentru această iarnă.

  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *