Ședință festivă și dezvelire de placă aniversară la Primăria Suceava, la 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România

Astăzi la ora 12, la intrarea în clădirea primăriei municipiului Suceava, a fost dezvelită placa aniversară care marchează împlinirea a 100 de ani de la unirea Bucovinei cu România.
Placa aniversară conține textul ”Aniversăm astăzi, 28 Noiembrie 2018, 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România”.
La festivitatea de dezvelire, alături de primarul municipiului Suceava Ion Lungu, a fost subprefectul județului Suceava Silvia Boliacu, președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur, deputații Ioan Bălan și Ștefan Alexandru Băișanu.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a prezentat în câteva cuvinte rațiunea pentru care s-a dezvelit această placă aniversară, făcând o scurtă trecere în revistă a istoriei orașului, de o parte și de cealaltă a râului Suceava.
Subprefectul Silvia Boliacu a transmis mesajul instituției prefectului, iar președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a vorbit despre importanța unirii tuturor românilor.
Deputatul Ștefan Băișanu a rostit, la rândul său, cuvinte memorabile cu acest prilej.

A doua parte a evenimentului dedicat sărbătoririi Centenarului Unirii și a Zilei Bucovinei s-a desfășurat în sala de ședințe de la ultimul etaj al clădirii primăriei. Acolo a avut loc o ședință festivă a Consiliului Local Municipal Suceava cu invitați cetățeni de marcă ai orașului. Peste 100 de oameni care au contribuit la dezvoltarea urbei Sucevei au primit din partea primarului Ion Lungu o diplomă și o medalie ”Centenarul Unirii Bucovinei cu Țara”.
În ședința festivă a luat cuvântul, din nou, primarul Ion Lungu care a l-a invitat universitarul Florin Pintescu, prodecan al Facultății de Istorie și Geografie de la USV Suceava să facă o scurtă prezentare a contextului în care, în urmă cu 100 de ani s-a realizat marele act al Unirii Bucovinei cu România.

Pe lângă invitați au primit diplome și medalii președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur, parlamentarii suceveni, consilierii municipali actuali și cei din legislaturile anterioare, foștii primari ai orașului, șefi de structuri deconcentrate, directori de firme sucevene care au contracte cu primăria municipiului reședință de județ și nu în ultimul rând u universitari suceveni, în frunte cu rectorul USV Suceava, Valentin Popa.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *