Mopan Suceava
Actualitate

Ședință operativă la Palatul Administrativ: paturi suficiente în spital, stația de oxigen lăsat de izbeliște de un constructor neserios, cele mai multe infecțiii cu coronavirus sunt în municipiul Suceava

Astăzi în Palatul Administrativ s-a desfășurat o ședință operativă la carea au participat reprezentații Prefecturii,  ai Consiliului Județean (CJ), ai Direcței de  Sănătate Publică (DSP), Spitalului Județean și Primăriei, reprezentați ai ONG –urilor precum și secretarul de stat Ionel Oprea, coordonator al Spitalului Județean

Acesta din urmă a făcut o prezentare a ceea ce a numit  Planul de operaționalizare graduală a Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou”, pentru atingerea capacității de răspuns maximal, aprobat de către Consiliul medical al spitalului județean. 

El a arătat că, necesarul de paturi pentru prima etapă – 40 paturi la ATI și 900 de paturi pe secții – este satisfăcut.

Un punct vulnerabil identificat a fost cel referitor la asigurarea concentrației de oxigen necesară  în stația de oxigen a Spitalului Județean, având în vedere că firma care a câștigat licitația pentru asigurarea lucrărilor de întreținere și funcționare a declinat lucrarea fără a face o constatare și fără a oferi consultanță pentru soluționarea acestei probleme. Acest aspect a fost considerat ca fiind prioritate zero, avându-se în vedere mai multe variante alternative de soluționare.

 Președintele CJ., Gheorghe Flutur a arătat că reprezentanți ai CJ vor menține o legătură permanentă cu unitatea medicală și vor căuta soluții pentru identificarea unei alte firme autorizate care să efectueze lucrările necesare. Acest lucru este prioritar deoarece, în eventualitatea trecerii în etapa a doua, este necesară susținerea a 1200 de paturi, iar solicitarea de oxigen va fi maximă.

S-a pus în discuție și problema exceselor alimentare specifice acestei perioade, arătându-se că atât Spitalul Județean prin secțiile non- COVID pe toate specialitățile, cât și spitalele municipale Rădăuți, Vatra Dornei și Fălticeni pot prelua cazurile de acest gen.

Secretarul de stat Ionel Oprea și  directorul interimar al DSP, dr. Manuela Trifan au precizat că în județ sunt puține cazuri de infecție COVID 19, majoritatea acestora fiind în municipiul Suceava, de aceea este absolut necesară respectarea cu strictețe a regulilor impuse privind carantina și distanțarea socială.    

Directorul organizației Crucea Roșie România- Filiala Suceava, Cornel Dediu a comunicat că, în cursul zilei de vineri, 17.04.2020, vor fi primite 23.000 de măști de protecție, destinate spitalului județean. Președintele Consiliului Județean Suceava, a solicitat, dacă este posibil, să fie atribuite parte dintre ele, și către Spitalul Municipal Rădăuți.

Președintele Gheorghe Flutur a solicitat pentru data de vineri, 17.04.2020, o ședință de lucru la care să participe reprezentanți ai sindicatelor salariaților Spitalului Județean Suceava, ai Colegiului Medicilor Suceava, ai medicilor de familie și medicilor stomatologi, precum și cei prezenți azi la ședință, pentru a stabili măsurile necesare pentru stimularea adiției de personal medical calificat în unitatea medicală, ținând cont de necesitatea implementării Planul de operaționalizare graduală a Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru atingerea capacității de răspuns maximal.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *