Sediul Uniunii Polonezilor din România a fost sfințit azi. „Pace acestei case și tuturor celor care lucrează aici”, cuvânt al preotului Iosif Păuleț, decan de Bucovina și paroh al Bisericii Catolice Sfântul Ioan Nepomuk

Astăzi,  în ziua de 28 ianuarie 2019, preotul Iosif Păuleț, decan de Bucovina și paroh al Bisericii Catolice  Sfântul  Ioan Nepomuk, Catedrala catolică din Suceava, împreună cu preotul vicar Robert Budău și cu seminaristul Ștefan Emanuel Simon au sfințit sediul Uniunii Polonezilor din România.

A fost un eveniment deosebit, care va constitui un nou punct de plecare pentru investițiile care au fost făcute și cele care vor urma, pentru ca această clădire emblematică a orașului Suceava, Dom Polski, să redevină în totalitate folositoare pentru comunitatea polonă dar și pentru cei care le vor trece pragul.   Iosif Păuleț, decan de Bucovina al Bisericii Catolice, a rostit următoarele cuvinte: „Pace acestei case și tuturor celor care lucrează aici”.

Acest eveniment a fost o ocazie excelentă pentru comunitatea poloneză din Suceava să se întâlnească, să discute și să petreacă timp împreună. După terminarea sfințirii, s-au cântat colinde și s-au servit bucate. Au participat: președintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher și Victoria Longher, deputat în Parlamentul României din partea minorității polone, membri comunității poloneze din Suceava, precum și angajații instituției.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *