Șeful de post de la Arbore se aprovizionează cu lemne de foc de pe piața neagră. IPJ va face anchetă, pornită de la investigația activistului de mediu Daniel Bodnar

Activistul de mediu Daniel Bodnar a postat pe pagina sa de facebook o înregistrare video în care descrie cum a fost descărcat un camion cu lemn de foc în curtea postului de poliție din comuna Arbore. Înregistrarea este făcută în această dimineață chiar în fața clădirii unde funcționează postul de poliție. De dincolo de gard se aude zgomot de drujbe.

În esență, Daniel Bodnar a urmărit un transport de lemn de fag, apreciat la 9 – 10 metri cubi, care a intrat în curtea postului de poliție. Verificând pe aplicația SUMAL, a descoperit că acest transport nu este înregistrat, fiind practic vorba despre lemn de pe piața neagră.

Lemnul a fost adus în curtea postului de poliție de un șofer din satul Clit.

În postul de poliție din Arbore, când a ajuns transportul de lemn, nu era niciun polițist. Nici măcar șeful de post, agentul șef principal Ilie Gheorghiu, de 45 de ani, care locuiește la etajul superior, în apartament de serviciu nu era prin zonă.

Pentru posturile de poliție din mediul rural sunt alocate lemne de foc, pe care le plătește Inspectoratul Județean de Poliție. Pentru locuințele de serviciu însă, la fel ca și la oraș, polițiștii trebuie să își cumpere combustibilul necesar. Se pare că lemnul descărcat în curtea clădirii nu era pentru postul de poliție, ci pentru încălzirea locuinței șefului de post Ilie Gheorghiu.

IPJ Suceava a transmis un comunicat în care arată că vor fi făcute toate cercetările care se impun și se vor lua măsurile legale împotriva șefului de post, dacă aceata va fi găsit vinovat:

”Având în vedere imaginile apărute în spațiul public ca urmare a unei postări pe o rețea de socializare efectuată de un activist de mediu cu privire la o cantitate de material lemnos descărcată în curtea Postului de Poliție Arbore, IPJ Suceava precizează următoarele:

Conducerea IPJ Suceava a dispus de îndată verificări prin structura de control intern pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului și stabilirea modului în care materialul lemnos a fost transportat și depozitat în curtea postului de poliție.

Verificările vizează atât aspectele privind respectarea legalității activităților cât și cele privind etica și deontologia profesională.

Totodată, IPJ Suceava precizează ca prin Serviciul Logistic au fost alocate toate cantitățile de material lemnos necesare încălzirii sediilor care utilizează lemnul pentru încălzirea cu sobe, fără a fi înregistrate probleme sau lipsuri în acest sens.

În funcție de rezultatele verificărilor efectuate cu privire la acest caz IPJ Suceava va sesiza și celelalte organe competente, inclusiv structura de parchet competentă.

Subliniem încă o dată că respectarea normelor deontologice este o prioritate a Poliției Române, iar prin structurile abilitate vom dispune toate măsurile necesare ca instituția noastră sa fie perceputa la adevărata dimensiune.” Se arată în comunicatul transmis de IPJ Suceava.

 

https://www.facebook.com/bodnardaniel/videos/417232020587925

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *