Șeful IȘJ Grigore Bocanci, răspuns în chestiunea numirii de noi directori: ”Activitatea ISJ Suceava nu se bazează pe amenințări, pe răfuieli politice și pe șantaj, demersuri cunoscute foarte bine și puse în practică de reprezentanții PSD”

Inspectorul școlar general al IȘJ Suceava, Grigore Bocanci a răspuns printr-un comunicat de presă senatorului PSD Ioan Stan, care a pus sub semnul întrebării logica înlocuirii a 15 directori de școli din județul Suceava, acesta din urmă considerând că acestea s-au făcut din rațiuni politice.

Iată punctul de vedere al profesorului Grigore Bocanci, inspector școlar general al IȘJ Suceava:

”Legea educației naționale din 2011 prevede la art. 257 alin (2) faptul că ocuparea funcțiilor de director și de director adjunct se realizează prin concurs național, coordonat de către Ministwerul educației și cercetării, organizat prin inspectoratele școlare, conform unei metodologii elaborate de MEC ți adoptate prin ordin al ministrului.

În cazul vacantării funcțiilor de director și de director adjunct, prin încetarea contractelor de management din perioada 9.01.2017 – 9.01.2021, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar, conducerea interimară a unităților de învățământ preuniversitar se asigură prin detașare în interesul învățământului, conform prevederilor Legii educației naționale din 2011, art. 258, alin 7 și 8 și a Regulamentului cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin ordin de ministru nr. 5447/2020 art. 20, alin.10.

Astfel, legislația în vigoare prevede faptul că detașarea în interesul învățământului se face prin decizia inspectorului școlar general, cu avizul consiliului de administrație al inspectoratului ăcolar și cu acordul scris al persoanelor solicitate.

Pentru cei 149 de directori cărora le-a expirat mandatul, de la numirea din data de 9 ianuarie 2017, pentru o perioadă de 4 ani, nu există noțiunile de înlocuire, de destituire sau de schimbare, ci de final de mandat.

Preocuparea ISJ Suceava a fost de a asigura continuitatea în managementul instituțional a 134 de directori și de directori adjuncți. Doar în 15 cazuri au fost detașate în interesul învățământului alte persoane.

Orice încercare de a manipula opinia publică este nefondată și se întoarce ca un bumerang împotriva celor care au procedat, ani de zile, la înlocuirea pe criterii politice a directorilor.

Activitatea ISJ Suceava nu se bazează pe amenințări, pe răfuieli politice și pe șantaj, demersuri cunoscute foarte bine și puse în practică de reprezentanții PSD”, a transmis inspectorul ăcolar general, prof. Grigore Bocanci. (foto: Ziarul de pe net)

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *