Semne bune: crește numărul localităților libere de covid. Putna reintră în scenariul verde. 1003 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție în județul Suceava

Datele centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava, ne arată pentru data de 30 decembrie 2020, următoare situație a distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale: din cele 114 localitati , 14 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 20 au câte un caz în evoluție, 31 au sub cinci cazuri în evoluție, 31 au sub zece cazuri în evoluție iar 18 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1003 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În județul Suceava, 5 localități se află sub scenariul roșu – cu rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori, 19 în scenariul galben, cu o rată de infectare între 1,5  și 3 la mia de locuitori, restul unităților teritoriale aflându-se în scenariul verde.

În  cursul zilei de 29.12.2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor  impuse 1298 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 51 societăți comercialesi au fost aplicate 60 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10500 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsuridlor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55 /2020.

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *