Semne bune în lupta contra Covid la Putna și Suceava. Indicele de infectare la mia de locuitori a scăzut în Putna la 2,54 iar în Suceava la 1,98. Tabel și hartă a incidenței pe localități

Ziua de astăzi a adus prin comunicatul de presă transmis de Instituția Prefectului  și câteva vești îmbucurătoare pentru locuitori din județul Suceava. Îmbucurător este faptul că, după mai multe zile, incidența cazurilor active de îmbolnăvire cu noul coronavirus în comuna Putna a scăzut sub 3 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că, dacă această tendință va continua, în zilele următoare această localitate va putea ieși din ”scenariul roșu”, astfel încât măcar în parte activitatea unităților de turism să poată fi reluată.

Scăderea sub 2 la mie a cazurilor active de Covid în municipiul Suceava, trendul descendent realtiv constant din ultímele zile pot face pe suceveni să spere că se va ajunge din nou la o incidență de sub 1,5 la mie, carea r permite încadrarea municipiului reședință de județ în ”scenariul verde”

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 13 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 16  au câte un caz în evoluție, 37 au sub cinci cazuri în evoluție, 27au sub zece cazuri în evoluție iar 21 au peste zece cazuri în evoluție.

Precum am anunțat într-un alt articol,  astăzi în județul Suceava sunt 1024 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

Situația incidenței la mia de locuitori pentru fiecare unitate administrativ – teritorială din județul nostru este prezentată și tabelul de mai jos:

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *