Senator Daniel Cadariu: Se vor aloca 12,3 milioane de lei pentru primării pentru plata ratelor și restanțelor la Utilități și Mediu, amendament acceptat de Guvern al parlamentarilor liberali suceveni

Senatorul PNL de Suceava, Constantin Daniel Cadariu a transmis că Guvernul a acceptat un amendament formulat de parlamentarii liberali din județul nostru prin care se va oferi o relaxare semnificativă a bugetelor celor 57 de unități administrativ teritoriale din județ, angrenate în restituirea împrumutului la proiectul Utilități și Mediu.

” În sfârșit, 57 de primării sucevene își pot construi bugetele fără grija Proiectului Utilități și Mediu. Asta după ce Guvernul Orban a acceptat amendamentul formulat de către parlamentarii PNL din județul Suceava la Legea Bugetului de stat pentru anul 2020, în valoare de 12,3 milioane de lei. Guvernul Orban a acceptat amendamentul formulat de către parlamentarii PNL din județul Suceava la Legea Bugetului de stat pentru anul 2020, în valoare de 12,3 milioane de lei, cu privire la componenta gaz a Proiectului Utilități și Mediu.

Astfel este asigurată suma de 9,2 milioane de lei pentru plata ratelor și dobânzilor aferente anului 2020 și sumă de 3,1 milioane de lei pentru achitarea restantelor din anul 2019. Drept urmare jumătate dintre localitățile județului Suceava vor putea să investească în proiecte de investiții locale echivalentul a 12,3 de milioane de lei. Și toate acestea contrar demersului PSD de a întârzia adoptarea bugetului pentru anul 2020 prin sesizarea CCR cu privire la un „închipuit” conflict constituțional între Parlament și Guvern pe această temă. Odată cu promulgarea acestei legi de către Președintele României administrațiile publice locale, instituțiile publice și agenții economici își vor putea adopta bugetele la început de an pentru prima dată după mulți ani de zile. Iar tot acest sprijin al Guvernului PNL pentru  județul Suceava vine practic concomitent cu ultima Hotărâre de guvern prin care au fost alocate alte 13,3 milioane de lei pentru a fi asigurate cheltuielile de funcționare pentru 56 de primării sucevene, indiferent de culoarea lor politică”, a transmis senatorul Cadariu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.