Politica

Senator Virginel Iordache: Minciuna, incompetența și dezinformarea “virtuți” ale actualului Guvern.

Trăim vremuri grele în care poporul este măcinat nu doar de epidemia de Covid-19 ci și de ipocrizia, minciuna, prefăcătoria și reaua voință a guvernanților. Afirm toate acestea referindu-mă la cazul primarului din Pătrăuți, tânărul Adrian Isepciuc, care în opinia unora, îndeosebi a celor aflați la putere, trebuie scos vinovat și arătat cu degetul pentru că și-a făcut datoria, nimic mai mult.
În opinia domniilor lor ( nu pentru că ar avea calități umane, ci pentru că sunt la putere), el este singurul vinovat pentru scandalul plecării la muncă în Germania a persoanelor din comuna sa, eludând „ajutorul” dat de restul autorităților aflate în drept spre a verifica și gestiona situația deplasărilor din zona de carantină, ca să nu mai discutăm despre felul în care acestea și-au făcut treaba până la Cluj, deoarece în intervalul orar 22-06 dimineața niciun filtru nu a oprit mijlocul de transport în care aceștia se aflau.
Ba mai mult, pentru opinia publică s-a încercat inducerea ideii că aceștia s-au deplasat în baza adeverințelor eliberate de primăria Pătrăuți, deși aceste hârtii au doar un scop informativ, atestând o stare de fapt, fără a-i conferi titularului dreptul de a încălca reglementările stării de urgență sau să-l îndemne să facă acest lucru. Atât! Drept urmare, să-l acuzi pe primarul Adrian Isepciuc că prin eliberarea acelor adeverințe este vinovat de zădărnicirea combaterii bolilor este un abuz evident. Practic acesta nu a făcut nimic altceva decât să-și exercite atribuțiile de primar, fiind obligat de lege să elibereze adeverințe la cererea cetățenilor, certificând o stare de fapt, anume că respectivele persoane nu sunt luate în evidența ca fiind în izolare la domiciliu sau în carantinare instituțională, conform datelor furnizate la zi de DSP Suceava. Cum putea un asemenea document să treacă peste o ordonanță militară? De altfel, adeverințele în cauză erau folosite la completarea dosarului de angajare, nicidecum nu puteau fi utilizate ca acte în baza cărora să fie posibilă deplasarea în afara zonei de carantină.
Drept urmare, pentru a nu-și recunoaște greșeala sau poate chiar implicarea în acest transport de personal sezonier, cale de peste 300 de km (Pătrăuți-Cluj), în condițiile stării de urgență, a filtrelor existente (sau în acest caz inexistente), autoritățile au preferat să pună totul în sarcina primarului Adrian Isepciuc, în ciuda faptului că acesta nu a făcut decât să respecte legislația în vigoare și să-și îndeplinească atribuțiile de edil.
Și totuși primarul are o “vină”, una singură …”vina” de a fi membru PSD .
Știu mai marii vremii care sunt realizările acestui primar, destoinic ?
Știu Vela și Orbán care este structura etnică a populației com. Pătrăuți, știu conducătorii de astăzi ce înseamnă să asiguri condiții de trai pentru familii care au 7-8 copii ?
Cu siguranță, nu știu ….
Primarul de Pătrăuți nu are nevoie nici de lăudători și nici de apărători. Își va face în continuare datoria față de oamenii cărora le-a jurat credință și loialitate.
Asta e recunoștința unui Guvern plin de “ specialiști “, pentru un OM care nu a dorit decât binele semenilor săi !

Senator, Virginel Iordache

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *