Senatorul Ioan Stan îi acuză pe liberali că pornesc ”curățenia de primăvară” în august tăind din drepturile angajaților bugetari

Senatorul Ioan Stan, președintele PSD Suceava își exprimă atitudinea dezaprobatoare față de recentele inițiative ale Partidului Național Liberal care prin liderul liberal Florin Câțu care își propune să reducă ”privilegiile” angajaților bugetari.

Redăm în continuare conținutul comunicatului transmis de senatorul Ioan Stan:

”Se întâmplă cu adevărat ceva în curgerea timpului calendaristic. Să fie de vină subțierea stratului de ozon sau canicula verilor din ultimii ani? Nu pot preciza, dar mă pot arăta îngrijorat că sunt persoane, nu personalități, care vorbesc apăsat de ”curățenia de primăvară” în plină lună august a.c. Nu doar că enunță conceptul ci precizează și ce au de gând să facă în timpul acestei activități. Cică vor pune târnul de nuiele pe bugetarii statului român care nu mai pot de bine lăfăindu-se într-o seamă de vouchere, tichete de vacanță, sporuri, zile libere salarii duble față de salariații din sistemul privat și altele asemenea. Declarând sus și tare că bugetarii sunt privilegiații vieții liderul PNL – Florin Câțu strigă cât îl țin puterile că toate acestea trebuie să dispară din societate lucru ce se va întâmpla odată cu venirea la putere a partidului pe care îl slujește.

Crezusem că după gafa de proporții lansată în spațiul public de președintele sus-amintitei formațiuni politice căruia i se cășunase la adresa IT-iștilor s-ar fi făcut un licăr de lumină și pe ulița PNL. E clar că m-am înșelat. Despre ce limpezire de gânduri să poată fi vorba când un senator în Parlamentul României, plătit de la același buget de stat pe care îl declară secătuit de bugetari fără merite profesionale, amenință românii cu tăieri de tot soiul. În disprețul său fără margini la adresa celor ce muncesc cinstit, numitul bugetar etichetează milioane de oameni ca și cum ar avea competența să o facă. 

Ei bine eu nu cred că are această competență și în virtutea celor declarate chiar de personajul autodeclarat angajat la salubritatea societății, îl invit să părăsească locul de muncă bugetat de statul român. Iar pe cei care l-au trimis în Parlamentul României pe el și cei asemenea lui îi rog respectuos să aprecieze dacă sunt mulțumiți de disprețul și amenințările cu care li se răspunde. Și pentru a lămuri cum e cu ”praful” de care vorbește metaforicul măturător mă tem că nu este doar praf în ochii alegătorilor ci chiar programul lor de guvernare. Aviz amatorilor!”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *