Senatorul Ioan Stan îi reamintește ministrului Sănătății Nelu Tătaru promisiunea pe care a făcut-o săptămâna trecută, de finanțare a achiziției de echipamente la spitalul nou din Fălticeni

Senatorul Ioan Stan, președintele organizației județene PSD Suceava a adresat o interpelare ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, prin care îi reamintește acestuia că, în vizita pe care a făcut-o săptămâna trecută în județul Suceava, inclusiv la Fălticeni, și-a manifestat intenția de a face toate demrsurile pentru alocarea sumei necesare pentru achiționarea de echipamente necesare Spitalului din Fălticeni. Atunci, Nelu Tătaru era secretar de stat, acum este ministru al sănătății și poate decide direct acordarea finanțării necesare pentru punerea în funcțiune a noului spital.

Iată conținutul interpelării semnate de senatorul PSD Ioan Stan:

”Având în vedere vizita de lucru pe care ați făcut-o săptămâna trecută în județul Suceava, când ați ajuns inclusiv la noul spital din Fălticeni și pentru că v-ați exprimat atunci intenția de a face toate demersurile pe care la acea dată, în calitate de secretar de stat, le aveați la dispoziție pentru ca suma necesară achiziționării de aparatură medicală să fie alocată cât mai repede, considerăm că acum, în calitate de Ministru al Sănătății, aveți posibilitatea de a rezolva acestă chestiune pentru totdeauna. Înțelegem că la timpul respectiv decizia nu vă aparținea, dar acum puteți tranșa această situație, puterea de decizie aparținându-vă în totalitate. De asemenea vă amintim că tot dumneavoastră, cunoscând realitatea din teren, ați fost cel care a avansat atunci propunerea ca spitalul de la Fălticeni să devină,  în timpul acestei pandemii, spital de sprijin pentru cazurile non-Covid 19, idee deosebit de bună având în vedere problemele cu care se confruntă acum unitatea spitalicească județeană.

Drept urmare a celor prezentate mai sus, vă rugăm să dați curs solicitării noastre de a aloca cele 5 milioane de euro necesari achiziționării de aparatură medicală, subliniind faptul că acordurile cu furnizorii sunt deja finalizate și că tot ce mai trebuie pentru ca noul spital de la Fălticeni să deservească locuitorii județului Suceava sunt banii respectivi.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că eventualul refuz al guvernului actual de a oferi suma menționată în regim de urgență reprezintă în contextul actual o lipsă de responsabilitate și o nepăsare crasă la adresa sucevenilor. Țineți cont că vârful epidemiei încă nu a fost atins și orice întârziere în alocarea sumei respective, va reprezenta o mare pată pe obrazul autorităților”.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *