Mopan Suceava
Comunicate de presa

Senatorul Ioan Stan: „Politica de investiții publice masive, fără precedent, asumată de guvernul Ciolacu, consolidează încrederea în economia națională, atât la nivelul managerilor cât și al consumatorilor”

Politica de investiții publice masive, fără precedent, asumată de guvernul Ciolacu, consolidează încrederea în economia națională, atât la nivelul managerilor cât și al consumatorilor, transmite senatorul Ioan Stan.

Acest aspect este arătat de datele Comisiei Europene care plasează România la un nivel net superior față de media Uniunii. Iar această tendință se va consolida deoarece premierul Ciolacu insistă şi mai mult asupra investițiilor publice, acestea fiind în primele trei luni ale acestui an cu 70% mai mari decât în perioada similară a anului trecut.

Totodată, precizează senatorul Stan, perspectivele pozitive ale economiei noastre naționale sunt anticipate și de un alt indicator al Comisiei Europene, respectiv intențiile de angajare, care în cazul României arată 109,8 puncte, cel mai ridicat nivel din ultimii 5 ani. Ori aceste rezultate bune n-ar fi fost posibile fără perseverența premierului de a aloca maximul de resurse pentru investiții.

”Amintim aici că anul trecut au fost peste 20 de miliarde de euro, bani efectiv cheltuiți pentru investiții din bugetul național și fondurile europene, în timp ce pentru acest an este prevăzută o sumă cu cel puțin 20% mai mare, iar evoluțiile din primul trimestru sunt foarte bune. De altfel, în intervalul ianuarie – martie, deja s-au cheltuit cu 70% mai mulți bani pentru investiții decât în perioada similară a anului trecut.

Românii trebuie să ştie că gradul de încredere în economie este calculat de Comisia Europeană pe baza răspunsurilor managerilor din principalele ramuri economice în corelație cu evoluția produsului intern brut. O valoare de peste 100 de puncte indică faptul că economia este în creștere. Subliniem că în privința României indicatorul a crescut constant, obţinând 101,9 puncte în februarie, 104 puncte în martie şi 105,1 puncte în aprilie, față de 96,2 media UE”, a mai spus Ioan Stan.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *