Senatorul Ioan Stan solicită Guvernului prin Prefectură alocarea banilor pentru aparatură medicală la Spitalul din Fălticeni și rezolvarea problemei financiare a primăriei Straja

Președintele PSD Suceava,senatorul Ioan Stan s-a adresat instituției Prefectului cu două solicitări. Una dintre ele vizează alocarea de fonduri necesare pentru achiziționarea aparaturii medicale pentru Spitalul din Fălticeni. A doua privește rezolvarea problemelor financiare a primăriei comunei Straja, care efectiv nu are buget.

Iată conținutul mesajului transmis de parlamentarul social democrat sucevean:

Având în vedere situația deosebit de gravă referitoare la răspândirea coronavirusului COVID – 19, precum și decretarea stării de urgență pe teritoriul României, venim cu două solicitări către instituția Prefectului, solicitări care trebuie rezolvate de urgență pentru binele comunității noastre.

Prima dintre ele se referă la alocarea banilor necesari achiziționării aparaturii medicale pentru spitalul municipal Fălticeni. Este absurd ca în situația existentă la ora actuală pe teritoriul întregii țări să nu urgentăm deschiderea acestei unități spitalicești, mai cu seamă că au fost semnate deja acordurile cadru cu furnizorii pentru aceste achiziții. De aceea va rugăm să nu precupețiți a face toate demersurile și eforturile pe lângă actualul guvern pentru ca banii respectivi să fie virați deîndată. Trebuie să ținem cont că respectiva unitate spitalicească ar deservi în jur de 150000 de persoane, iar în contextul acestei epidemii reprezintă o soluție reală pentru carantinarea și tratarea celor care vor contacta coronavirusul COVID -19. Eventualul refuz al guvernului actual de a finanța achiziționarea de aparatură pentru spitalul municipal Fălticeni reprezintă în aceste circumstanțe o lipsă de responsabilitate și o nepăsare criminală la adresa locuitorilor județului Suceava. Țineți cont că vârful epidemiei încă nu a fost atins și orice întârziere în alocarea sumei respective, va reprezenta o mare pată pe obrazul autorităților.

Menționăm că inclusiv primarul Cătălin Coman, în calitate de președinte al Comitetului Local de Situații de Urgență a adresat o solicitare zilele acestea domnului Victor Sebastian Costache, ministrul sănătății, în vederea soluționării urgente a acestei chestiuni. De asemenea, amintesc cu acestă ocazie și interpelarea făcută de mine săptămânile trecute aceluiași ministru cu privire la acordarea sumei necesare achiziționării de aparatură medicală  pentru spitalul din Fălticeni, interpelare la care acesta nici nu s-a catadicsit să răspundă. Consider că în aceste momente critice, absolut toți parlamentarii suceveni ar trebui să ne implicăm în rezolvarea acestei probleme, fără a ține cont de culoarea politică și cred că acestă criză ar trebui să-i scoată din letargie pe PNL-iști, care până acum nu au făcut nimic altceva decât să critice lucrurile bune făcute de noi, dar nu s-au învrednicit să le ducă mai departe.

A doua solicitare se referă la soluționarea situației financiare a primăriei Straja, care în contextual actual, când este instituită starea de urgență pe teritoriul întregii țări iar epidemia de coronavirus este în plină desfășurare, efectiv nu are buget. Nu vom insista asupra aspectelor juridice ale acestei situații, deoarece le cunoașteți prea bine. Totuși, vă atragem atenția că ne aflăm într-o situație excepțională, iar astfel de situații cer răspunsuri pe măsură din partea autorităților. Prin urmare, nu știu cât de oportună este așteptarea punctului de vedere al Ministerului de Interne cu privire la această speță, minister care la ora actuală are ca prioritate gestionarea stării de urgență și a epidemiei. Considerăm că în calitate de reprezentant al guvernului în teritoriu ar trebui să vă asumați o decizie și să deblocați respectiva situație. Suntem convinși că instituția pe care o conduceți are suficienți specialiști care pot oferi suportul legal prin care această problemă să-și găsească rezolvarea. Subliniem faptul că în momentul actual sunt mult mai importante viața și sănătatea locuitorilor comunei Straja decât problemele organizatorice ale Consiliului Local din localitate.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *