Mopan Suceava
Politica

Senatorul Ioan Stan: Taxarea nunților și botezurilor nu intră pachetul de legi privind măsurile fiscale

Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, a transmis un comunicat în care arată că în pachetul de legi privind măsurile fiscale promovate de premierul Marcel Ciolacu, nu intră taxarea nunților și botezurilor:

 

Referitor la discuţiile apărute în spaţiul public, conform cărora pachetul de legi privind măsurile fiscale ar presupune şi existenţa unei taxe pe nunţi şi botezuri, preşedintele PSD, domnul Marcel Ciolacu, a specificat clar, în conferinţă de presă, că: „Nu intră aici (nunţile şi botezurile). În politică trebuie să îţi fie frică nu de ceea ce faci, trebuie să îţi fie frică de ceea ce se poate inventa că ai fi făcut sau ai fi vrut să faci. N-a avut nimeni în cap vreodată să impozite nunţile şi botezurile”. Declaraţia domniei sale este publică şi poate fi verificată de orice persoană interesată.

Practic, prin această lege asumată de Premierul României, se urmăreşte stimularea muncii cinstite și descurajarea utilizării portiţelor de optimizare fiscală și evaziune.

Drept urmare, reducem masiv funcțiile de conducere din aparatul bugetar, tăiem posturi vacante, comasăm și descentralizăm instituții ca să reducem birocrația și să limităm cheltuielile statului, inclusiv prin plafonarea sporurilor.

De asemenea, creștem masiv amenzile și trecem pe scară largă la confiscarea bunurilor din evaziune. Supra-impozităm luxul, viciul și, mai ales, profiturile excesive. Taxăm suplimentar profitul băncilor și venim cu o nouă filozofie în cazul companiilor mari, care vor plăti un impozit de minimum 1% din cifra de afaceri. Asigurăm echitatea fiscală între contribuabili prin eliminarea graduală a excepțiilor și privilegiilor fiscale.

Nu în ultimul rând, vom creşte salariul minim pe economie cu 10% la cel general de la 3000 la 3300 și cu 12,5% în construcții de la 4000 la 4500, iar pensiile vor creşte între 5%-30% în funcţie de venitul fiecărui pensionar, urmărind şi aici principiul echităţii sociale.

Senator, Ioan Stan

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *