Mopan Suceava
Politica

Senatorul PNL Constantin-Daniel Cadariu mulțumește sucevenilor pentru atitudine și comportament, care vor permite revenirea activității în proporție de 70% la Spitalul Județean

Senator PNL de suceava, Constantin-Daniel Cadariu a mulțumit printr-un comunicat de presă sucevenilor pentru atitudinea și comportamentul lor exemplar din această  perioadă a pandemiei, care permite revenirea în proporție de 70% a activității în Spitalul Județean Suceava.

Prezentăm în cele ce urmează conținutul comunicatului de presă transmis de senatorul liberal Constantin-Daniel Cadariu:

”Reluarea activității medicale în secții cu specializări medicale unice în județ este vitală pentru sănătatea sucevenilor.

 Este o dovadă în plus că prin unitatea de reacție a personalului medical din toate unitățile medicale din județ, a celor de la Ambulanță, de la ISU, DSP, Instituția Prefectului și prin implicarea conducerii Consiliului Județean Suceava, este înfăptuit un lucru mult așteptat de cetățeni. 

 Și nu trebuie uitați în niciun caz cei care activează în administrațiile locale, în frunte cu primarii, care și-au făcut mai mult decât datoria în acțiunile lor de monitorizare și sprijin a oamenilor aflați în izolare sau carantină la domiciliu sau în unitățile de carantinare desemnate, în acțiunile de susținere a celor în vârstă etc.

 Poate sună banal acum, dar având în vederea amploarea efectelor pandemiei din județul nostru, fără conformarea voluntară a marii majorități a populației ar fi fost extrem de greu, dacă nu chiar imposibil, de a opri răspândirea exponențială a virusului într-un răstimp atât de scurt.

 Lăsând la o parte campaniile mediatice mizerabile lansate împotriva Bucovinei, împotriva Sucevei și a sucevenilor, mai ales în mediul online, dar și într-o bună parte a presei centrale, nu pot fi uitate încercările cinice ale unora din politica locală de a se „cocoța” pe suferința noastră, a tuturor, pentru interese politice și electorale. Rușine lor și „Dumnezeu să-i ierte!”

Trei au fost etapele principale ale revenirii spre normalitate a situației după momentul de vârf al pandemiei: ridicarea restricțiilor de circulație din municipiul Suceava, ieșirea din carantină a celor 9 localități și acum reluarea activității medicale la Spitalul Județean. 

 Să ne reamintim pe scurt filmul evenimentelor.

 În data de 10 aprilie conducerea administrației județene a revenit din convalescența după spitalizarea determinată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

 Au urmat mai multe acțiuni intense și coordonate ale instituțiilor cu atribuții de gestionare a efectelor pandemiei.

 În 5 mai, la ora 18, în urma solicitării formulate de către conducerea Consiliului Județean,  a fost deschisă circulația rutieră și pietonală în zona Spitalului Județean. 

 Această hotărâre a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență după consultarea punctelor de vedere pe această temă transmise de Direcția de Sănătate Publică Suceava și Spitalul Județean de Urgență Suceava.

 După consultările organizate la Consiliul Județean cu primarii din cele 9 localități carantinate și în urma solicitărilor argumentate ale acestora, după confirmările DSP și CJSU, Președintele Consiliului Județean Suceava a susținut propunerea de ridicare a carantinei.

 În seara zilei de 13 mai a fost emisă ordonanța militară cu numărul 12, care a dispus ieșirea de sub carantină a municipiului Suceava și a zonei limitrofe formată din opt UAT-uri.

 Apoi, după cele două întâlniri din 25 și 26 mai, ale CJSU, respectiv ședința tehnică la care a participat și coordonatorul pentru gestionarea COVID al Regiunii Nord-Est, dr. Lucian Indrei, împreună cu conducerea Spitalului Județean Suceava și reprezentanți DSP Suceava, se va putea reveni, într-o primă etapă, la circa 70% din activitatea Spitalului Județean Suceava.

 Lupta cu acest virus nu este, din păcate, închisă definitiv în acest moment.

 Pentru a ne putea relua cât mai repede stilul normal de viață este nevoie în continuare de sacrificiul nostru, al tuturor, pentru a respecta cerințele și restricțiile impuse de către autorități pe perioada stării de alertă. 

 Am încredere în concetățenii mei. Sunt convins că vor fi la fel de responsabili.”

Senator PNL  Constantin-Daniel Cadariu

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *