Senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu:” Klaus Iohannis este un președinte care poate oferi soluții, care are anvergura și expertiza necesare unui președinte de țară”

Senatorul PNL de Suceava, Daniel Constatin Cadariu, a convocat astăzi o conferință de presă la sediul PNL județean, pentru a transmite concluziile liberalilor, implicit a liberalilor suceveni cu privire la modul în care s-au derulat dezbaterile publice ale celor doi candidați rămași în cursă pentru alegerea președintelui României, Klaus Iohannis, susținut de PNL și Viorica Dăncilă, susținută de PSD.

Senatorul Cadariu a sintetizat concluziile liberalilor, apreciind, după ce a urmărit dezbaterea cu invitații a lui Klaus Iohannis, candidatul PNL, care  a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară din București precum și pe cea lui Viorica Dăncilă, candidatul  PSD, care s-a desfășurat în Palatul Parlamentului, valoarea mesajului transmis de cei doi.

El a arătat că Klaus Iohannis  a răspuns la toate întrebările formulate de invitații din mass-media și nu numai, precum și celor adresate de invitați, în principal studenți, care au fost invitați să îi adreseze întrebări incomode. Aceste întrebări nu au fost, se pare, deloc incomode pentru candidatul PNL la președinția României fiindcă ”domnul Iohannis s-a dovedit a fi un profesionist bine pregătit”.

Ca atare, Klaus Iohannis este ”un președinte care poate oferi soluții, care are anvergura și expertiza necesare unui președinte de țară”.

Senatorul liberal de Suceava, Daniel Constantin Cadariu a reamintit  și câteva dintre temele principale ale dezbaterii organizate ieri la Biblioteca Centrală Universitară, concentrate în principal împotriva PSD,  a cărui reprezentat în confruntarea finală din 24 noiembrie 2019 este Viorica Dăncilă, fost prim ministru al României, cunoscute și din difuzările și comentariile ample ale gazetarilor din Capitală, regăsite și pe conturile organizațiilor PNL  la nivel național regional și local.

Viorica Dăncilă este în schimb, așa cum a fost receptată de către telespectatorii PNL ai dezbaterii organizate de domnia sa la Palatul Parlamentului, un om politic care ”nu are anvergura necesară pentru funcția de președinte de țară”, senatorul Daniel Cadariu arătând că ea a avut nevoie de sprijinul purtătorului de cuvânt al PSD în anumite situații. El a amintit și situația jenantă în care a fost pus candidatul Viorica Dăncilă de către un jurnalist, care a întrebat-o cum se calculează aria cercului iar dânsa a greșit. O dovadă de cavalerism din partea senatorului liberal Daniel Constantin Cadariu  a fost manifestă: ”nu cred că Viorica Dăncilă nu cunoștea răspunsul corect la întrebare”. Parlamentarul sucevean a dorit probabil să scoată în evidență o anumită inabilitate de a reacționa rapid de către un viitor președinte al României într-o anumită situație. Dovadă, dacă vreți, ar fi zîmbetul candidatului Klaus Iohannis, când i s-a pus aceeași întrebare.

Un alt element reliefat de senatorul PNL Daniel Cadariu a vizat lipsa dorinței contracandidatului lui Klaus Iohannis,  Viorica Dăncilă de a răspunde în engleză la o întrebare adresată în limba engleză. Reamintim că și în această situație, candidatul PSD pentru președinția României a găsit o cale potrivită, transmițând că și Angela Merkel nu se exprimă la întrunirile oficiale, decât în limba germană.

Senatorul PNL de Suceava, Daniel Constatin Cadariu, a transmis un apel către toți votanții din județul Suceava să vină la vot duminică, 24 noiembrie 2019, pentru a alege președintele României.

”PSD nu s-a schimbat! Este și rămâne același pericol pentru români și pentru România!”. ”Noul guvern a garantat că se va termina cu abuzurile PSD!”.

Liderul PNL Suceava a arătat, fără a da nume ți fără a indica instituții, că în perioada dintre cele două tururi de scrutin, angajați ai unor servicii publice deconcentrate și-au îndesit inspecțiile în zona lor de responsabilitate, transmițând mesaje de avertisment cum că să aibă grijă cu cine votează. Senatorul Cadariu a transmis acelor inspectori ai serviciilor deconcentrate că  obligația lor este să se achite de sarcinile de serviciu și nu de politică.

O chestiune enunțată la sugestia unui coleg de presă de către senatorul Daniel Cadariu, ar putea fi un important punct de dezbatere  pentru perioada următoare: organizarea, desigur dacă Klaus Iohannis va fi reconfirmat ca președinte al României, organizarea de alegeri parlamentare anticipate, în primăvara anului 2020, înainte de alegerile locale. Nimic nu ne-ar surprinde.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *