Senatorul PSD Ioan Stan: 100 de milioane de euro pe zi – pierderea înregistrată de companiile românești în 70 de zile, de când Ministerul Economiei este condus de Claudiu Năsui

Senatorul social democrat Ioan Stan, președintele Organizației județene PSD Suceava a transmis un comunicat de presă în care descrie care este, opinia sa, amploarea ”dezastrului economic” provocat de ministrul economiei, Claudiu Năsui, acesta fiind de 100 de milioane de lei pe zi pentru companiile românești.

Prezentăm în continuare comunicatul de presă transmis de senatorul soial  democrat sucevean:

 

Pentru a înțelege dimensiunile dezastrului economic provocat în doar 70 de zile de reprezentantul Monstruoasei Coaliții PNL-USRPLUS-UDMR, respectiv domnul ministru Claudiu Năsui, este suficientă menționarea unei singure cifre: 100 de milioane de euro pe zi – aceasta este pierderea înregistrată de companiile românești, cu domnia sa la Ministerul Economiei. Această „reușită” a dlui Năsui se datorează unor cumuli de factori printre care enumerăm blocarea tuturor programelor de stimulare și susținere a industriei și a firmelor românești, distrugerea turismului românesc, anularea acțiunilor de susținere a exporturilor românești și, cireașa de pe tort,  pregătirea pentru vânzarea pe doi lei, în plină criză economică, a celor mai profitabile companii ale statului român.  Cu aceste decizii domnul Năsui a reușit să îngroape economia românească într-un timp record.

Din cauza domniei sale, țara noastră a ajuns să fie singurul stat membru al Uniunii Europene care nu are o politică industrială activă, nici o strategie de încurajare a capitalului autohton și a domeniilor din economie cu un grad mare de competitivitate.

Tot domnia sa a reușit să blocheze „Schema 3 Granturi pentru Investiții”, prin compromiterea sistemului procedurii de alocare a fondurilor, ca urmare a intervenției sale personale ilegale în sistemul informatic  ce a dus de altfel și la declanșarea unei anchete penale din partea DNA.

De asemenea, a avut grijă să amâne aplicarea schemei de ajutor de stat pentru HoReCa deși pierderile provocate de pandemie acestui sector sunt uriașe și ar fi impus o despăgubire rapidă, simplificată, așa cum se întâmplă în toate statele europene. Iar ca bonus, a eliminat voucherile de vacanță care reprezentau ultima gură de oxigen pentru turismul românesc dar și pentru HoReCa, favorizând astfel turismul altor state mai preocupate să-și protejeze aceste sectoare de activitate.

A ignorat cu desăvâșire deficitul comercial al României și nu a luat nici o măsură pentru promovarea exporturilor românești. A blocat plățile prin programul Start-Up Nation, restanțele la plata proiectelor implementate ajungând la 900 de milioane lei, iar din buget lipsește pur și simplu un sfert de miliard de lei din suma necesară susținerii acestui program.

Din viziunea sa economică lipsește orice măsură pentru dezvoltarea structurală a economiei de producție, cum ar fi sprijinirea retehnologizării digitale a companiilor și a investițiilor private productive.

Și nu în ultimul rând, de priceput ce e, a sistat orice finanțare pentru reprezentarea companiilor românești la târgurile internaționale, dovedind că nu are nici cele mai elementare noțiuni în privința stabilirii și dezvoltării relațiilor comerciale internaționale.

Pentru toate motivele prezentate mai sus Partidul Social Democrat solicită demiterea imediată a ministrului Economiei, Claudiu Năsui,

Senator, Ioan Stan

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.