Senatorul PSD Ioan Stan: ”actuala putere nu este interesată de copiii țării, cine nu are drept de vot, nu contează”

Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan a readus în atenția publică, printr-un comunicat de presă chestiunea alocației de stat pentru copii, care nu va fi majorată conform calendarului pentru care s-a angajat anterior actualul guvern. PSD va depune săptămâna aceasta în Parlament un proiect de lege care să oblige Guvernul să majoreze imediat alocațiile la nivelul adoptat în 2020. Prezentăm în cele ce urmează conținutul comunicatului de presă transmis de parlamentarul social democrat sucevean:

După cum am anticipat în alte comunicate anterioare, actuala putere nu este interesată de copiii țării, mergând pe principiul: „cine nu are drept de vot, nu contează”. Prin urmare, ministrul Turcan tocmai a confirmat că Guvernul Cîțu nu a prevăzut în Buget banii pentru a doua tranșă de majorare a alocațiilor prevăzută în acest an, de la 1 iulie. Bineînțeles că fac asta după ce domnii Cîțu și Orban au promis, înainte de alegerile parlamentare, că vor eșalona în 5 tranșe legea  alocațiilor adoptată de PSD.

Până în prezent, majoritatea PNL-USRPLUS-UDMR din Senat a adoptat, cu amendamente, Legea de aprobare a OUG 123/2020 prin care Guvernul Orban (cu dnul Cîțu ministru al Finanțelor), a eșalonat dublarea alocațiilor. Prin modificările făcute, Coaliția de guvernare a anulat acordarea tranșelor 3 și 4 din calendarul propus inițial. Mai exact, nu se mai acordă tranșele de majorare prevăzute pentru 1 iulie 2021 și pentru 1 ianuarie 2022, cu promisiunea că toate tranșele rămase neacordate se vor aplica de la 1 iulie 2022.

Argumentul invocat de premierul Cîțu și dna Turcan e același folosit și de dnul Boc când a tăiat pensiile și salariile în 2010, respectiv acela că „nu sunt bani”. În realitate, zic că nu au  bani pentru copii, dar au bani pentru clientela de partid. Astfel, în timp ce Guvernul spune că nu are 2,1 miliarde de lei pentru copii, Cîțu alocă, prin PNRR, 2,9 miliarde lei firmei GSP Power deținută de Gabriel Comănescu, unul dintre sponsorii principali ai PNL, după cum dezvăluia chiar ministrul Stelian Ion, din Guvernul Cîțu.

Pentru a se opune acestor măsuri inițiate de coaliția PNL-USRPLUS-UDMR,  PSD va depune săptămâna aceasta în Parlament un proiect de lege care să oblige Guvernul să majoreze imediat alocațiile la nivelul adoptat în 2020, respectiv de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilități

Senator, Ioan Stan

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.