Politica

Senatorul PSD Ioan Stan: ”considerăm regretabilă atitudinea avută de pnl-iști față de ministrul Rafila, atacurile la domnia sa fiind cel puțin reprobabile”

Senatorul PSD de Suceava Ioaan Stan, a transmis un comunicat de presă în care consideră că este  regretabilă atitudinea avută de reprezentați de frunte ai PNL, parteneri de guvernare, față de ministrul Rafila, atacurile la acesta fiind cel puțin reprobabile.

Prezentăm în continuare conținutul comunicatului de presă transmis de senatorul social democrat sucevean:

 

Trebuie să spunem că nu avem nimic de împărțit cu partenerii noștri liberali, nici nu criticăm deciziile miniștrilor PNL, doar încercăm să oferim alternative eficiente menite a completa actul comun de guvernare pe care îl exercităm asupra țării. Noi înțelegem actul de guvernare ca o muncă în echipă, unde cel mult ne completăm reciproc, nicicum nu ne sabotăm, nici nu ne contrazicem fără argumente. Știm că PNL are anumite probleme interne, iar cei care vânează conducerea partidului se întrec cu tot felul de declarații prin care doresc să atragă atenția. Aceștia probabil sunt  deja în campanie electorală internă pentru președinția partidului. Doar că nu este treaba PSD-ului să răspundă de ce prim-vicepreședintele PNL își critică proprii miniștri și nici de ce atacă fără argumente prestația unui ministru PSD care îți face treaba.

Din acest motiv considerăm regretabilă atitudinea avută de pnl-iști față de ministrul Rafila, atacurile la domnia sa fiind cel puțin reprobabile. Dacă cei din PNL ar fi obiectivi, ar vedea că în mai puțin de două luni de la preluarea portofoliului, ministrul Alexandru Rafila a reușit să vină cu soluții rapide, ceea ce nu au reușit să livreze ceilalți miniștri ai Sănătății din Guvernele Orban și Cîțu. Și nu vorbim doar implementarea unui parteneriat cu  cetățeanul, ci și de măsuri medicale consistente, de la pregătirea spitalelor – inclusiv prin creșterea numărului de specialiști ATI – până la extinderea masivă a testării, asigurarea tratamentelor antivirale și a asistenței medicale corespunzătoare (atât în spitale, cât și în ambulatoriu).

De altfel, datele vorbesc de la sine. Astfel, 140 de centre de evaluare (adică mai mult de jumătate, dintr-un total de 230) sunt deja  operaționale. Curând va fi disponibilă pentru populație și harta interactivă cu toate locațiile unde românii se pot testa și unde pot primi tratament. În același timp, peste 3.400 de cabinete de medici de familie au semnat deja contractele cu CNAS și au început să testeze, iar procesul continuă. Numărul testelor zilnice a ajuns în medie la 80.000, fapt care inevitabil conduce și la creșterea numărului noilor cazuri de depistate pozitiv.

Totodată s-au asigurat stocurile de medicamente și antivirale atât pentru spitale, cât și pentru centrele de evaluare, iar în scurt timp antiviralele vor fi disponibile și în farmacii.

De aceea nu te temem să afirmăm că România este categoric mai bine pregătită pentru a face față pandemiei, iar acesta este meritul profesionistului Alexandru Rafila.

Senator, Ioan Stan

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *